Min trädgård i maj

Måndagen den 23 maj

Denna blogg handlar inte om min trädgård. Fast jag vet att många av er är intresserade av att se hur det ser ut hos mig. Känslan av ‘privacy’  är viktig i trädgården.Vi ska bli nyfikna men inte kunna se hela trädgården  på en gång. Min trädgård är bara på 650 kvm, men upplevs som större för att den är så innehållsrik och lummig. Den tar sin tid att sköta, så det räcker.

Innergården är helt olik den formella mot gatan. Här finns mängder av perenner i varma färger, nivåskillnader, gångar, insynsskydd, sittplatser, fruktträd, bär, örtagård, odlingskragar och en liten terrasserad odling. Av detta visar jag dig bara någon bild då och då för att hålla din nyfikenhet kvar.

Idag gör vi en snabbtitt på odlingskragarna jag gjorde i april.  Sådden har sedan några veckor växt under fiberduk och där skördar jag nu bl.a. fantastiska avlånga rädisor, sallad, späda mangoldblad. Jag har satt ett uppstammat krusbär i en stor kruka och flyttat över lite hösthallon och smultron i ett annat. Jag brukar plocka höst hallon under en mycket lång tid ända fram till oktober, men jag vill hålla rötterna i schakt i år.

About these ads
Det här inlägget postades i Trädgårddesign. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Min trädgård i maj

  1. Lena skriver:

    Alltid spännande att kika in i någon annans trädgård!
    Önskar att jag också hade sådär strukturerat och fint!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s