Att se sina tulpaner i ögonen del 2

Tisdagen den 22 maj

Ofta kör jag mina inlägg med tema och i serier och kanske  med en  annorlunda vinkling. Förra inlägget liksom nu visar jag mina tulpaner inuti fullt utslagna. Inget tulpanöga är det andra likt. Tursamt nog satte jag många nya sorter  i höstas. Som vädret varit i år har jag haft tulpaner i trädgården i över en månad och det är inte slut än.  Nu tror du kanske det ser ut som en tulpanutställning här, ett machomixat färgspel som i Holland. Men nej, de förekommer utspridda lite här och där bland annat vårblommmande. Som här i min häggmispel-lund, se bild. Dessa och några andra sorter är inte utslagna än, så det får det bli ett tredje inlägg… på serien om du orkar.

Jag gillar som sagt när de är utslagna så att jag kan se dem djupt i ögonen som jag kallar det.

Tulipa ‘Magic Lavendel’

Tulipa ‘Shirley’

Min favorit franstulpanen ‘Huis Ten Bosch’

Lilla söta botaniska Tulipa humilis ‘ Little Beauty’

Tulipa ‘Happy Generation’ som har vita bladkanter. Snygga även före blomning.

Det här inlägget postades i Trädgårddesign och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s