Mysigt vintage Bed and Breakfast i Askersund

Tisdagen den 10 juli

Så här i semestertider med opålitiligt väder är det trevligt att göra strandhugg eller rättare sagt ‘väghugg’ i Sverige. Boendet och upplevelserna kring det kan ge oanade höjder. På nätet upptäcker man nya smultronställen. Förra veckan då vi skulle till Kinaparken hittade jag ett riktigt vintageboende, fräscht och pittoreskt på samma gång.

Ett av de mysigaste Bed and Breakfast jag bott på är utan tvekan Garvaregårdens Café och B&B i Askersund. Det är ett personligt och pittoreskt litet pensionat inrymt i en 1700-tals gård precis vid Vättern. Alla rum har ett speciellt tema och är möblerade med vintagemöbler. Rummen, (flera är ovanligt stora), är fräscha och hemlika och har en air av svunnen tid.
Caféet är ett riktigt gammaldags café med kaffe serverat ur kopparkanna och hembakt därtill.

Man intar sin frukost i något av de småvackra caférummen eller ute i den ombonade trädgården med damm och blomfärgring. Ägarparet driver också värdshuset Sundsgården på andra sidan gatan, där vissa av Bed & Breakfast rummen ligger. Där finns också en restaurang med uteservering mot vattnet.

About these ads
Det här inlägget postades i Trädgårddesign och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s