Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

1 Maj

Torsdag 30 april 2015

Temat hos Blooming Friday denna vecka är 1 maj.

Vädret ser inte ut att bli så inbjudande. Det ska regna i flera dagar och vara kyligt. Jag som hade planer på att direktså en del. Känns inte så bråttom längre.

Så här såg stora körsbärsträdet ut på andra sidan vägen förra året. Samma tid  och vy, fast med riktig kamera och solsken.

korsbar2014

Idag en regnig och kall dag, snabbfotat med mobilkameran från balkongen. ( Kameran är utlånad denna veckan, ursäkta bilderna!)

korsbar2015

Utkik mot gården inifrån vardagsrummet idag

utsiktgard

Igår kväll tog jag några bilder i trädgården kl 21, då regnade det inte. Det är det som är så bra med maj månad. Man kan vara ute och greja och fota utan att det blir mörkt.

Och kvällarna blir bara ljusare och ljusare. Fast det varit kallt och t o m frost ett par nätter,  händer något mer i trädgården för varje dag, även om jag alltid tycker att våren är seg här.  Utom förra året då var våren otroligt varm och tidig. Min trädgård är dock vackrast på sensommaren. Då fullkomligt prunkar den i innergårdens skyddade läge med zon två.

tulpaner

Lite tulpaner blir ändå det trots harars och rådjurs framfart, men ni ska veta att jag sätter många.  I nästa vecka hoppas jag på mer fägring.

tulpanersv

Jag får hålla till godo med färg och doft från krukorna så länge.

ranunkel

glack2

Gyllenlack och svarta penséer, inte violer.

hundtandslilja

Magnolian Stellatan är Såå sen , men den som väntar på något gott…..

stellata

Buskroslings busken har dock blommat länge. Kungängsliljorna kommer nu.

blandat

Forsythia är inte min favorit men grannens lyser verkligen upp en mulen himmel. 2015 verkar det vara Forsythians och sippornas år verkar det som. Så otroligt mycket och tät blomning överallt. Som sagt kl 21 vid Valborg lyser iallafall blommorna över en kylig skymning, även om eldarna blir färre för varje år.

vitsippor

gulsippa

 

Ha en bra första maj!

Luna

11 kommentarer

 1. Underbara vårbilder på härliga växter! Forsythia är inte min favorit heller, men det fanns en förväxt här – en av två buskar, den andra var en kerria – som vi behållit. Men jag stammade upp den och bollformade den. Dessutom har vi flyttat den till sydsidan och nu har jag fått en massa komplimanger om den…..
  Vi har två vänner här på ön som gått igenom samma skit som jag kommer att få göra – och för båda har det gått bra. Alltså är jag optimist…..
  KRAM
  Susie

  • lunasblogg

   1 maj, 2015 at 09:19

   Susie, jag tycker du ska fortsätta vara optimist. The big C är inte att leka med men du kommer att klara det.
   Stor helg och tröstekram
   Luna

 2. Stor skillnad på körsbärsträdet, här är det detsamma, lite försenat. Eller var det förra årets som var lite tidigt…Ha en fortsatt skön helg och en härlig sommar!
  /Anette

 3. Alltid kul att se skillnaderna mellan åren! Härligt med alla tulpaner som kommer nu , peppar, peppar men i år har mina skrämmor hållit rådjuren borta!!!! Glad vår! /Lotta

  • lunasblogg

   1 maj, 2015 at 09:07

   Jag har också sensor skrämma men den hjälpte inte ens från början. Nu märker vi grannar att de inte varit här på länge och det tror vi beror på att de har annat som att stöta bort sina kid. Prövade att ta bort näten förra veckan redan.
   Ha en bra dag!
   Luna

 4. Ja det är verkligen en kylig vår. Men blomningen kommer, det vet vi ju! Jag har också lagt märke till att forsythiorna blommar vackert i år och att det finns mängder av sippor. Härligt!
  Mina tulpaner har det kalasats på i år. Jag ska flytta dem till en anna plats i trädgården där jag tror att de kan få vara ifred. Påskliljorna däremot låter de vara!
  Önskar dig en fortsatt bra 1:a maj och helg! Kram Eva

 5. Härliga bilder…..andas vår även detta år…….!!!
  Ser att jag måste gräva ner fler lökar…..=)

  Kram Ninni

 6. Det är härligt när vi har en massa fint kvar att se och uppleva. Många fina bilder från dig i alla fall. Det är nog lite senare iår än förra året tycker jag med. Även om man glömmer så fort. Nu har jag skrivit upp vad som händer i trädgården så det blir lättare då
  Ha en fin och skön helg
  Kram Meta

 7. Det andas vår i din trädgård och bilder. Gissar att du har ett par zoner lägre än jag har här. Och i veckan har det varit frost. Glädjande nog klarade sig dahliorna som står under en stor balkong. Din magnolia verkar ha kommit längre än en sort jag har här. Visst är de ljuvliga 🙂

  Ha en fin helg! Carina

 8. Tycker det är mycket vackert hos dig alla redan! Hade också tänkt att frilandsså i helgen, men hu så ruggigt ute. Det får bli inomhuspyssel istället.
  Allt gott
  Anette

 9. Vilken skillnad från förra året. Fint med alla tulpaner som kommer hos dig:) Ha det fint!
  Varma hälsningar,
  Sofie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑