Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

2017 enl. Feng Shui

Fred. 30 dec. 2016

Många har undrat sista tiden hur 2017 enl. Feng Shui ska bli.

Så idag när temat är ’2017’  på Blooming Friday ger jag en försmak. Mer utförlig rapport kommer dock närmare kinesiska nyåret den 28 januari.

År 2017 ser mycket ljusare ut än förra året som var apans år. Då var det torka, sjukdomar, död, politiskt och personligt käbbel och oro.

Detta Tuppens år 2017  blir positivt  och  alla fem elementen finns med och balanserar, men eldens energi dominerar. Det ger stabilitet och harmoni på alla plan.

img_3528

Vi kommer att se förbättrad välfärd och tillväxt, kreativitet och ledarskap.

Nr 1 som står för seger och lycka ligger i fokus av hus och hem och på centralt viktiga platser. Men det betyder också att vi får anstränga oss. Lite av förra årets påstridiga attityder och avundsjuka ligger latent under ytan än.

img_3531

De väderstreck som gynnas allra bäst är öst och sydöst, medan de sydliga och västliga kan drabbas av olyckor och inte bör störas av stora renoveringar och grävande.

Sommaren blir dock bra på olika sätt och det är då vi lyckas som bäst. Jorden och växtligheten blir stark. Metall är viktigt som stöd.

Många av oss kan se början på något nytt, få nya chanser och bredda våra vyer och möjligheter.

Själv ser jag framemot 2017 med glädje, resor, jobb och mera eget trädgårdsarbete än förra året då jag fick en ny höftled. Jag kommer fortsätta träna idogt för att klara av det. Maken och jag har fått mer tid tillsammans nu när vi fyllt 70 och det vill vi utnyttja till att även resa och umgås mer igen. Trädgården är en viktig oas, men den får inte dominera våra liv, så en viss förenklad syn som jag införde detta operationsår kommer jag att vidhålla.

Och med detta pinfärska foto av en 70-åring som fått ny höftled och numera alltid bär glasögon vill jag uppdatera min profilbild och hoppas på ett friskt och piggt 2017 för oss alla och världen.

luna_portratt_161229

Jag kommer som sagt att skriva mer om trender och våra egna förutsägelser senare , när jag läst in och analyserat  den uppdaterade versionen av förutsägelserna från Malaysia. Böckerna av Lillian Too kom just i veckan för 2017  (en av mina forna mentorer och lärare  i Singapore förresten).

Och med detta önskar jag ALLA på blogg och fb  ett Gott slut och ett riktigt Gott Nytt År!

Kram Luna

 

22 kommentarer

 1. Ser fram emot att läsa om det. Men vojne, vojne jag måste gräva i sydligt och västligt läge.. Men om jag skyndar mig så blir det före 27:e januari 😉 Annars låter det som ett rätt gott år för mitt huvudprojekt.

  Härlig bild!

  Gott Nytt År! Kram, Carina

  • lunasblogg

   30 december, 2016 at 19:07

   Tack och Gott Nytt År Carina!
   Det ordnar sig nog med grävandet annars kan du vänta till sommaren då verkar det som alla får medflyt.
   kram Luna

 2. GOTT NYTT ÅR Luna! Det ska bli mycket intressant och roligt att läsa mer om 2017.
  Kram Eva Linnea

 3. Det skall bli spännande att läsa. Önskar allt gott på nya året. Mvh Tina

 4. Det høres jo flott ut! Ser frem til å lese mer om det. Flott bilde av deg!

  Jeg ønsker deg et riktig godt nytt år!

  Klem, Marit

 5. Alltid lika intressant att läsa dina inlägg om Feng Shui. Kände på mig att 2017 ska bli ett bra år som leder framåt mot nya drömmar.
  Du ser fantastisk ut på bilden – ingen kan tro att du nyss fyllt 70 !!
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  • lunasblogg

   30 december, 2016 at 19:38

   Åh tack det var snällt skrivet, Isa. Ja, det är aldrig försent att uppfylla sina drömmar.
   Kram och Gott Nytt år.
   Luna

 6. Det høres jo ut til å kunne bli et riktig bra år 🙂
  Riktig godt nyttår!

 7. Låter intressant och löftesrikt. Ser fram emot att läsa mer i januari. Spännande med de kinesika tecknen (heter det så?) Har fått veta att jag är en katt, min man en drake och min dotter en orm. När jag läser vad du skriver så verkar det blivande tuppens år som ett riktigt bra år för oss alla. Härligt!
  Önskar också dig ett gott slut och ett Gott Nytt År!

  • lunasblogg

   30 december, 2016 at 20:00

   Kul! . Med katt menas Tigersymbolen i djurkretsen. Det är det djur som har störst primalenergi av alla. Grattis! Alla i er familj verkar ha stark drivkraft och vilja. Män överlag kan dock gå dock tillbaks en aning i år.
   Gott Nytt år till dig också.
   Luna

 8. Jag har ju bestämt att 2017 ska bli ett superbra år och nu får jag det bekräftat oxå 😉

  Gott nytt 2017!

  //Veronica

 9. Det är alltid lika intressant att läsa dina Feng Shui -inlägg Luna. Och i år ser det ju mycket positivare ut än förra året. Det ska bli roligt att läsa vidare i januari. Att ha trädgården som en oas och inte låta den bli en stressfaktor har jag också lärt mig under året som gått då jag haft lite av ett icke trädgårdsår. Den sköter sig riktigt bra på egen hand. Och även om jag kan ägna mer tid åt den i år så får den inte ta över.

  Gott slut på 2016 och ett Gott Nytt 2017!

  Kram Anita

 10. Låter mycket bra, önskar dig ett riktigt Gott Nytt År!

 11. Låter ju hoppfullt men jag har mina farhågor. I vilket fall som helst vill jag önska dig ett gott slut och ett riktigt gott nytt trädgårds- och levnadsår!

 12. Intressant som vanligt, som tur är för mig ligger årets stora trädgårdsprojekt i exakt rätt läge. Känns hoppfullt och lovande. 🙂
  Kram Kristina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑