Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

2018 enligt Feng Shui

Fred. 29 dec. 2017

Nu vet jag att en del eller rättare sagt många av er som följer min blogg vill veta  vad vi kan förvänta oss av 2018 utifrån Feng Shui´s prognoser.

Den 4 februari 2018 går vi in i HUNDENS år och lämnar Tuppens år bakom oss. Jag kommer att skriva mer om detta sedan, men  ger en kort sammanfattning redan nu.

2017 har varit ett bra och balanserat år där alla element varit  representerade… så som jag skrev för ett år sedan. Vinnare skulle bli öst, medan väst  skulle få vissa samarbetsproblem.  (Donald Trump).

Överlag  blev 2017 ett år med stark tillväxt och framåtanda och nya chanser. T o m den gröna färgen ( träelementet – öst) slog igenom stort och höga gröna växter har blivit allmänt vedertaget överallt, liksom kraftigare  färger och tyngre möbler i inredningen.

I år kommer inte öst att ha den välgången, inte heller väst…. utan energin förflyttas  åt Sydost. Nr 8 är alltid ett starkt tal i Asien. Dit åttan flyttar enl. den kinesiska numerologin… Dit  kommer alltid bästa turen, även om siffrorna  flyger runt i en 9-årscykel.

År 2018 blir ett dubbelt jordår, alltså med mycket stark Yang och jordenergi. Låter bra för odling, men det betyder också överkapacitet.  Vi bör fokusera på att  följa flödet (strömmen) att bygga upp och förbättra, men det är inget år som visar ge snabba resultat. Det gäller att tänka noga efter, konsolidera och att avsluta ett projekt innan man startar upp ett nytt. Många av oss gynnas dock av oväntad tur.

Bäst tur får du som är antingen Oxe, Tiger, Kanin, Drake, Får, Apa, Tupp eller Hund. Se tabell, vilket djurår du är född, var noga med födelsedatum.

I år ligger  nr 9 som står för fullbordan och eldenergi i centrum och det kompletterar de fyra andra elementen, trä, jord, metall och vatten, vilka alla är i obalans.  Eld och dramatiska  färger ger kraft  åt var och en i familjen och gynnar framtida projekt.  Håll upplyst och ha mycket färg och växter i centrum av hus och hem.

Årets Patonefärg är Ultra Violet 18-3838, se här!

Mer om diagrammets betydelse en annan gång närmre 4 februari.

Diagrammet och prognoserna är lånat från en av mina läromästare Lillian Too’ s hemsida wofs.com. Där finns mer att läsa för dig som är intresserad, men kan vara svårt att förstå om man inte är insatt I Feng Shui. Jag plockar dock det viktigaste från flera håll och lämnar oväsentligheter och övertro åt asiaterna.

Nordlga lägen kan missgynnas av naturkatastrofer och olyckor.  Där ska man hålla mer lugnt än vanligt och inte ta ned träd eller renovera. Vattenarrangemang i norra delen av trädgården är dock bra.

Andra hälften av året blir mer lyckosamt än första delen, särskilt i augusti och september.

Vad mer kan vi förvänta oss av Hundens år? Hunden är till sin läggning alltid redo för handling. Hen är respektingivande, lojal och pålitlig, framförallt en god lyssnare. Hen kan roa sig själv, är ingen ledartyp men en duktig underordnande. Kan dock understundom vara  nervöst och pessimistiskt lagd, men en underbar kamrat om det finns tillit.

Hunden år 2018  spås en bra framtid, hen är fysiskt stark men har en låg inre styrka.  Så kan vi se på året som kommer.

Själv är jag Hund men gynnas av att som kvinna och född 1946 vara elementet metall och nr 6. Det betyder att jag får tur från Sydväst.

Gott slut och Gott Nytt Feng Shui år!

Luna

 

0

6 kommentarer

 1. Tack Luna – alltid lika intressant att läsa dina inlägg om Feng Shui !
  Ha det så gott – önskar dig ett riktigt Gott Nytt 2018 !
  Kram/Isa

 2. Jag förstår ju ingenting, men får väl hålla tummarna att allt inte går åt skogen när jag nu har lärt mig att jag är född i ormens år. Det låter lite olycksbådande… och min siffra var 7 och att det står våld i diagrammet gör det ju ännu kusligare. Jag tänker att jag får rikta mitt våld mot sniglarna som ”invaderade” min trädgård för första gången i somras – jag gissar att det blir krig här hos mig till våren.

  Jag hoppas du inte tar illa upp för att jag ”amatör-tolkar” din feng shui-prognos. Önskar dig en fin avslutning på det gamla året och ett riktigt gott nytt 2018!

  • lunasblogg

   30 december, 2017 at 13:04

   Hej Charlotta! Då kan jag trösta dig med att ormar överlag får hjälp från högre krafter. Inget år att oroa sig för.
   Gott Nytt år!
   Luna

 3. Det är alltid lika intressant att läsa de här inläggen. Min siffra (3) ligger i NO och det står ”stridslysten” i rutan. Vad kan det betyda? Jag har låtit rensa ut massor med träd på tomten norr om torpet. Tur att jag gjorde det innan Hundens år börjar, eller hur?

  GOTT NYTT ÅR!!!!

  • Hej Eva Linnea! 3 i No betyder risk för missförstånd och tvister med andra. Det var jättebra att ta ned träden i år och inte 2018.
   Gott Nytt År till dig också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑