Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Din personliga siffra i Grisens år, del 1

Här kommer ytterligare prognoser för Grisens år 2019 enl. Feng Shui. Förra inlägget gjorde jag inför vårt nyår. Läs gärna det först. Där och nedan i tabellerna kan du även jämföra året du är född med vilket djurtecken du har och vilken siffra du är. På så sätt kan man se hur själv hamnar i årets energisystem.

Nästa vecka den 5 febr. lämnar vi Hundens år bakom oss och går in i Grisens År som sagt. Det är lätt att påverkas av årets karaktär på olika sätt. I år kanske vi tom lägger på oss några kilo liksom grisen samlar energi och växer på sig.

Det väntas bli ett stabilt, starkt och balanserat år med bra pengaflöde och välstånd. Stora lukrativa möjligheter ges med nya innovationer och strategier för dem som har ambitioner och inte är nöjd med det som är. Välståndet kommer främst från den yngre digitalgenerationen. IT industrin som symboliserar Eldenergin ökar alltmer, men grundelementet är jord och siffran 8, ett jordnummer som står för vårvinter, hård jord, lagrad kraft, berg, välstånd, envishet, beslutsamhet och väderstrecket Nordost. Likt de allra första vintergäcken inger det trygghet och hopp om framtiden. I No passar både beiga, gula, bruna, grå nyanser i hem och trädgård.

Enligt Flying Star och Feng Shui har nu siffran 8 hamnat i centrum istället för NO år 2019 i denna 9-års cykel. Med Centrum menas hus och hem, familj, vår kropp, inland och centrala platser. Här kommer välståndet och kraften att ackumulera, om vi inte hemfaller åt slöseri och överkonsumtion.

Under Första halvan av året är bäst att starta upp nya projekt, byta bostad eller kanske byta jobb, medan andra halvan är bra för att realisera och ta profit. Vi förbereder oss nu för år 2020 som är början på en ny 60-årscykel. Allt vad vi gör 2019 lovar gott för framtiden även om resultatet låter sig dröja.

Med tålmodiga, förnuftiga och stadiga steg går vi mot en extremt god framtid, genom att lägga grunden, våga vara öppna för nya idéer och tänka i långtidsperspektiv.

Under April, Juni Augusti och Januari har alla turen med sig.

Öst , Väst, Norr, Nordväst och centrum får mycket bra flyt och tillväxtkraft. Medan de sydliga väderstrecken SO, Syd och SV och NO får problem med både samarbete, svek, förlust, sjukdomar och olyckor. Extra noga är det med femman. Se diagram.

Flying Star för 2019 lånad av Lillian Too, Malaysia.

Hur du upplever året beror också delvis på din siffra och ditt väderstreck. Tex jag som Hund och nr 6 med hemmahörande väderstreck NV hamnar nu i tillväxtzonen Öst och en 6:a sägs ha oväntad tur från ovan, vilket ger östläget flyt och mig mer vital och inre kraft från 3:an i öst, men får se upp med vissa människor, för jag är inte en östmänniska utan gillar västlägen och kvällen mer än morgonen egentligen. Vi får väl se!

Så här ser magiska kvadraten Lo shu ut eller (förenklat Baguan) i sitt grundläge, med seger- och vattensiffran 1 i norr och eldsiffran 9 i söder, tillväxtkraften nr 3 i öst och metall nr 7 i väst. Så kan vi tänka i vår trädgård och i vår inredning med numrens inneboende energi, för söder är alltid söder och norr är norr och färgerna och formerna speglas därav, men eftersom energierna inte är riktigt lika från år till år kan vi få tips om var vi ska förstärka och var vi ska ligga lågt olika år.

Siffrorna rör sig runt i en 9-årscykel för att återkomma till grundläget. Sist diagrammet såg ut som ovan med 5 i mitten var 2013 då olycksdrabbade Five Yellow hamnat i centrum. Det var det år som drabbade oss i vår familj av stor sorg då yngste sonen omkom i bilolycka och efterlämnade 3-årig dotter och gravid hustru. Där femman hamnar bör vi tänka extra noga på balansen och ta det lugnt.

För att det inte ska bli för långt och invecklat inlägg nu delar jag upp prognosen och börjar med att beskriva siffrornas egenskaper.

Här kan du se vem du är. Se upp med ditt föd. datum.
Siffran 1. Står för norrläge, blått och svart, natt, vinter och vatten. Du är en östmänniska, har tur med pengar och karriär, gillar att resa och förkovra dig. Du kan antingen vara Yin( neg. -) Vatten eller Yang ( pos. +) vatten. Yin vatten står stort mörkt vatten och mer mystisk, inåtvänd och vek, medan yang vatten är det lilla ljusa vattnet som vårbäcken, lika musikalsik, flexibel och avspänd.


Siffran 2. Står för Jord, brunt och gult, en jordnära modergestalt, tidig morgon, en hårt arbetande person som alltid finns till hands, men det är viktigt att jorden är i balans. Du har din kraft i SO, jämför skördetiden på sensommaren.

Siffran 3. Står för Trä, rent östläge, morgon, grön färg , vår, lagrad energi som strävar uppåt likt den gröna tillväxtkraften på våren. Likt åskan rensar den luften, men är temperamentsfull och kan förorsaka bråk och kränkning.

Siffran 4. står också för grön tillväxtkraft, trä, sydväst, fast förmiddag, senvår, generositet, romantik och allsidighet. Du är oemotståndlig som vinden men har större tålamod. Som en rabatt i full blom. Siffran 4 gynnar även studier.

Siffran 5. Står för brun jord, som på jordklotet, modersgestalt, inre delar, vår kropp och centrum. Balansen, med alla färger och former är mycket viktig för andra element i omgivningen. Annars uppstår sjukdom, otur och olyckor som ger dominoeffekt. Jord hör hemma inte bara i centrum utan SV och No som en siktlinje eller stödjande axel, men siffran 5 står mittemellan som en vågskål.

Siffran 6. Står för stor yangkraft i väst, skymning, kreativitet och ledarskap, vita, grå och glänsande färger, runda former, elementet är metall, svalt yttre skal, men är stark i anden och inspirerande när hen är uppvärmd och i balans. Nordväst är bästa väderstreck men även väst, No och Sv är gynnsamma väderstreck.

Siffran 7. Står för Yin metall, öppenhjärtlighet, rent västläge, metallfärger och pastell, vitt och ljusgult. Som en sjö är hen alert och attraktiv, men kan drabbas av oärlighet och våld från andra.

Siffran 8. Står för hård jord, berg, Nordostläge, vårvinter, tidig morgon, insikt och inre styrka, envishet och beslutsamhet. Svagt gula, vita och beige färgtoner.

Siffran 9. Står för eld och söderläge, sommar och mitt på dagen, fullmåne, röd färg, konform, explosivitet, häftigt humör, rödlätt hy, intelligens. behöver alltid bränsle av den gröna färgen Elden dämpas av mörka färger.

Fortsättning följer i del 2 en annan dag.

0

6 kommentarer

 1. Vad spännande det här är, spännande men verkar svårt!
  Jag tar till mig det där om med nya projekt under första halvåret, och att allt vi gör under 2019 lovar gott för framtiden, eftersom jag står inför en del förändringar i mitt liv detta år…
  Jag som en drake och nr 6, har jag då också tur lite från ovan månne tro… Man kan ju hoppas i alla fall!
  Ha det fint!
  Kram Gunilla

  • lunasblogg

   30 januari, 2019 at 12:55

   Tack Gunilla för att du gillar mina inlägg. Ja, du liksom jag får alltid stöd från ovan. Man behöver inte vara troende för det, fast det hjälper förstås en del när det kärvar.
   kram Luna

 2. Eftersom 1945 inte var med i listan så har jag inte en aning om vad jag har för nummer eller vad jag är för djur, men det var kul att läsa om det ändå!
  KRAM/Susie

  • lunasblogg

   30 januari, 2019 at 17:39

   Aj då, Du är iaf Tupp och nr 8.
   Kram Luna

   • lunasblogg

    30 januari, 2019 at 20:39

    Inte konstigt att du inte hittade 1945 i tabellen, Susie. Jag hade lagt ut en del två gånger och glömt en fick jag just veta på FB. Du är iaf tupp men med siffran 5 ser jag nu. Allt detta strul beror på att jag har opererat båda ögonen. Ber om ursäkt. Nu är det fixat.
    kram Luna

 3. Jag tar fasta på det gröna tänker jag. Jag har lite svårt med koncentration vid läsning och då blir alla de här olika dimensionerna av ett Feng Shui år lite komplicerat 🙂

  Kram, Carina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑