Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Moderna buskstöd

Månd. 8 maj 2017

Jag har äntligen satt upp ny stödställning för min enda kvarvarande svartvinbärsbuske. Ja jag hade många fler buskar förr, men nutidens barnbarn dricker mjölk eller vatten istället för saft och eftersom denna buske är så enormt bärgivande får vi ändå.

Detta prydliga stöd från Plantagen är riktigt smart för buskar med tunga grenar och så lätt att sätta upp och justera dessutom. Måttet är 86x 86  Minns mina klumpiga hemmabyggda ställningar förut.

Snart ska planket tvättas och målas. Undrar hur det går för mina blommor. Efter det blir nog att göra en make-over. Ja, det behövs ändå efter vi byggt om sittplatsen.

Ha en bra vecka trots kalla vindar och ny nattfrost.

Luna

0

8 kommentarer

 1. Peter Söderberg

  8 maj, 2017 at 23:03

  Stödet är mycket bra, vi har ett runt våra svarta vinbärsbuskar i stugan sedan några år tillbaka.

 2. Verkligen prydligt och fint stöd. Här är svarta vinbär en av favoriterna på morgongröten. Fryser dem naturella och plockar fram efter hand, lägger frysta direkt i tallriken och de tinar på ett kick.
  Ha det så gott
  /Anette

  • Tack. Och vihar frysta blåbär i gröten, men även andra frysta bär varje morgon. Har märkt att för syrliga bär inte passar oss så bra att starta dagen med, annars är svarta vinbär och aronia toppen som c-vitaminkälla.
   Ha det bra!
   Luna

 3. Snygg stöd! Kanske man skulle kunna göra några själva, modell mindre till pioner?!
  Jaså katthotellet har stängt…;) Nya stolarna var fina, men jag gillar även korgstolar, dock inte min man, vad är det med män och korgstolar? 😉

  Kram och ha de gott!
  Gunilla

  • lunasblogg

   9 maj, 2017 at 18:36

   Går naturligtvis om man borrar två hål i olika höjd för rundstavarna. Detta är ett test. De var inte helt gratis, men är de bra kan man sno idén och göra själv. Jaha,vad är det som skiljer män och kvinnor? Korgstolars vara i en trädgård tydligen.
   Fast nu blev det så att korgsoffan fick respit. Snoddas gallskrek sittandes på soffan när mannen skulle köra till ’contan.’ Kattpsykolog som jag är påpekade jag detta för mannen och han fick ge sig. Soffan står nu i ett hörne på köksaltanen. Så nu är katt hotellet öppet igen och de andra katterna har hittat skydd under regnpresenningen på nya möbeln ifall där är upptaget.
   Kram Luna

 4. Snyggt stöd och enkelt att kopiera om man vill göra egna. Riktig isvår i år. Vi har dock sluppit nattfrost här vid kusten även om det varit nära. Snyggt att rabatten går ända fram till trädäcket .
  //Helene

 5. Riktigt snyggt stöd 🙂 Jag gör som Anette och blandar i filen men blandar fler sorters bär, gärna vilda blåbär.

  Kram, Carina

 6. Det där bär-stödet har jag också. Fungerar finemangs!
  Kram Eva Linnea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑