Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Adventspynt

Onsd. 25 nov. 2015

Nu har jag börjat adventspynta. Vi hade ljuständning här efter dagis idag och barnen blev så inspirerade och ville fortsätta att pynta mer själva. Jag fick ta fram den lilla plastgranen för dem att öva på, men kommer nog byta ut den till en liten äkta sedan.

Barnbarnens pynt

julpynt_barnbarn

Farmors pynt

DSCN6403

DSCN6413

DSCN6337

DSCN6407

 

DSCN6409

DSCN6406

krans

DSCN6408

Det blev ganska snabba lösningar med lite uppdateringar här och var. Funderade på att göra en avancerad krans till huvudentrén men tyckte det var snyggast och renast med bara band i år.

Ha det gott!

0

6 kommentarer

 1. Jag tänker på vilka underbara minnen dina barnbarn kommer att få av dig. Jag är 50 och min mormor varit död i 34 år, men jag tänker på henne varje dag än idag. Jag älskade hennes värld och hon har präglat mig mer än någon annan. Hos dig finns det också en värld att älska. Jag blir nu så taggad för att adventspynta, jag lovade mina barn dunderjul efter att vi var bortresta förra julen. Allting är snyggt hos dig, adventsljusstaken, amaryllisen, äppelringen, kransen.
  Men när ska jag hinna?
  Ha det bra
  Marta

  • Oh tack Marta! Min farmor har präglat mig . Alla blommor i trädgården som hon lärde mig namnet på, hur hon tog mig i handen och gick till grönsakslanden och dofterna från hennes varma kök. För att inte tala om jularna? Jag tänker ännu mer på det nu ju äldre jag blir.
   Kram Luna

 2. Du har då inte legat på latsidan! Så fint du har dekorerat. Själv tillhör jag inte den där jättepyntande ”släktet” men något ska väl även jag åstadkomma – snart!
  Vilken bra idé att låta de små få öva i en plastgran! Riktigt pedagogiskt och så roligt för dem att få använda och utveckla sin kreativitet utan att du behöver storstäda barren efter övningarna ;-)!
  /Anja

 3. Åh, vad mycket fint! Kransen med ”bara” band blev min favorit. Det är roligt att pynta & pyssla när man väl sätter i gång. Barnens pyssel är det roligaste. Jag får se om det blir en eller annan pyssel-dag nere i Tyskland tillsammans med mina barnbarn.
  Kram

  • lunasblogg

   26 november, 2015 at 21:05

   Tack. jag har ju turen att ha barnbarnen boende näst intill nästgårds så därför kan vi göra saker tillsammans ofta. Att ha dem i Tyskland måste kännas långt ifrån…
   Kram
   Luna

 4. Mysigt och så vackert pynt!
  Ha en fin första adventshelg! ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑