Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Anders Stålhand ny chefsträdgårdsmästare för Botaniska trädgården i Göteborg

Söndag 7 sept. 2014

Cheferna blir bara yngre och yngre.

Inte dåligt av Anders Stålhand, du vet 30 åringen och trädgårdsexperten med kubbhatten,  att få jobbet som ny chefsträdgårdsmästare i Botaniska trädgården i Göteborg.  Tjänsten tillträder han 1 oktober och jag hoppas han klarar att pendla mellan bostaden vid Hornborgarsjön och Göteborg, som han tänkt. (Dessutom blev han förstagångspappa i vintras)

Grattis  och Lycka till !

andersstalhandbild

Anders Stålhand, landskapsingenjören med det breda kunnandet och miljöintresset har på några år blivit en kändis bl.a med sin medverkan i TV4s ’ Äntligen hemma’ och  i tidningen  ’Allt om trädgård’ m.m.

Anders var i stan (Borås) igår och höll föredrag på Skördefesten, där han pratade om att ’Skörda nya smaker’, vilket också är titeln på hans bok som kom ut 2012.

anersstalhand

Jag var förstås där och lyssnade. Han är verkligen en lika glad, trevlig, rolig, kunnig person  som han ser ut. Vi fick lära oss mycket om ätliga annorlunda växter. Inte visste jag t ex att man kan äta frökapslarna från Fucchsia (tror det gällde F. magellanica bara), att de blå ätliga baljskidorna från Narrträdet är goda ( se bilder) fast innanmätet set ut som maskar eller att Knölklockans rötter är läckra som förvällda. Eller att man kan äta Blommorna på Myskmalvan och att både blad och blommor på kärleksörten går att äta.

 Ja, alltid lär man sig något nytt. Ska läsa boken för att få veta mer.

(Ursäkta mobilbilder.)

fucchia

frokolvar

narrtrad

smakprov

 

 

0

4 kommentarer

 1. Spännande föreläsning! Visste inte att narrträdets frukter kunde användas, får nog låna boken och läsa mer. Gillar att få nya kunskaper.
  Kram Kristina

 2. Det kanske är en bra ålder. Förhoppningsvis mycket energi, en del erfarenhet och fortfarande sugen på nya äventyr och lära nytt.
  Boken uppsatt på önskelistan. Hoppas den dyker upp som julklapp : )
  Tack för tipset
  Anette

 3. Kul att du känner till Alvesta. Ringer det nån klocka om jag säger Ingrid Sawall, lummig trädgård som gränsar till å med många träd och buskar, även eget berg i trädgården. Vacker trädgård som jag besökte under Tusen trädgårdar 2013
  Allt gott
  Anette

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑