Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Andra hälften av sommaren

Söndag 19 juli 2015

Rubriken låter kanske lite vemodig, men inte alls. Det är först nu jag  känner mig på banan, att hinna med, ha mycket kvar att se fram emot, kunna njuta av både dagsljuset och skymningen, bara sitta i solen i lä för vinden med en god bok och få färg på kroppen. Och ändå har jag hunnit med att städa både ute och inne, plockat svamp och vart på kafferep. OK, det har inte blivit så många utomhusmiddagar för på kvällen har det precis börjat regna eller blåsa mer än vanligt då vi ska äta trerätters. Men denna veckan har vi både ätit frukost och lunch utomhus.

Jag är så glad att ha en trädgård. Den ger mig  inspiration, nytt ljus  och nya fotovinklar varje dag. Det vet du som har en trädgård.

Jag finner ro i att vara hemma.

soljus2

 Vy vid förmiddagskaffet

prastkragar

runt huset i morgonljus

feligonde

Ghislane de Feligonde blir alltmer ljusrosa och romantisk för varje dag

feligonde2

zeimert

Upptäckarljus i vandrande skugga, Katarina Zeimert och Stanwell Perpetual som nu tar lite vila

flammentanzvagg

Flammentanz orkar knappt hålla sig uppe.

insida

…… efter regn, snart slår liljorna ut och konkurrerar med kaprifolens väldoft

kaprifol

Gillar alltmer dessa perennaland som sprider ut små glada färgklickar hur som helst

tuttifrutti

Kvällningen kommer tidigare. Vi tänder inomhus……

morkakvallar

och utomhus…

kvall

i vår lilla kvällsfuktiga trädgård

Trevlig vecka!

Luna

0

4 kommentarer

 1. Så vackert! Kanske bästa delen med resan… ..att komma hem? Jag tycker om båda, både känslan av borta men också känslan av att längta ’hem’. En indikator på att där trivs jag bra.

  Regn är jag lite avundsjuk på. Men nu fick vi lite här igår så jag är nöjdare igen.

  Kram, Carina

  • lunasblogg

   21 juli, 2015 at 09:21

   Jo,så är det nog… Borta bra men hemma bäst.
   Jag upplever att det är vinden som torkar upp mer än solen i år.

   Kram Luna

 2. Hej Luna! Nu gör jag en bloggpaus och läser (och kommenterar) andras bloggar istället. Det har varit dåligt med det på sistone från min sida, och jag har saknat det märker jag. Just nu är jag i Stockholm och där har jag mycket mer tid, eftersom jag inte har några odlingar att tänka på.
  Jag har nu läst ”i fatt” på din blogg med samma nöje som alltid. Fin text, härliga bilder med massor med inspiration! Det är skönt att vandra i väg i någon annans trädgård när man inte har så mycket ork & lust att jobba i sin egen. Tack Luna!
  Kram från Eva Linnea

  • lunasblogg

   21 juli, 2015 at 09:09

   Tack för din fina kommentar! Jag vet hur det är med tid för att kommentera andras inlägg. Det handlar om prioritering av sin sommartid. Ha det bra i Stockholm.
   Kram
   Luna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑