Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Antiklada värt en omväg

Söndag 13 juli 2014

Efter en vecka med medelhavsvärme kändes det bra med  regn idag. Denna gång kom det inte så våldsamt som det gjort tidigare denna säsong, utan lagom strilande. Läge för att hitta på något annat än trädgård, men vadå?

hapiness

 

JO, en  liten roadtripp till ett ställe vi inte besökt tidigare, nämligen Antikladan i Lilla Edet, Johan Engbergs antik. Det är tydligen en riktig liten guldgruva för loppis och antiknördar. Här finns allt från retro,  shabby chic, deco och industrial inredning, trädgård, allmoge,  kitsch, ja  t o m nyproducerade möbler och föremål i äldre stil. MEN det är bara öppet på lördagar och söndagar från kl 12 00 – kl. 1700.

ladan

Butiksytan är den största jag sett,  1250 kvm fullproppad med möbler och prylar. Det tar liksom inte slut. Priserna verkar vara låga dessutom. Ladan ligger utefter E 45 mot Trollhättan, fast infarten är inte direkt från motorvägen. Vägbeskrivning finns på hemsidan. Varning för mycket folk! Men så kul!

antikladan

Här fanns mycket jag ville ha, men inte har plats för eller hade i bilen i alla fall. Dessutom var Herr J med och bromsade mig.  Mina ögon gick från golv till tak och åt vänster och höger, men missade förstås riktiga godbitar ändå.

Här kommer i alla fall lite bilder på vad min blick tyckte om.

antikladansang

Sängen och tavlan

tradgardstolar

Trädgårdstolarna

halvbord

Bordet

skulptur

Statyn

grindar

Grinden

lampa

 

antikt

 Målarstafliet, klänningen

40tal

Det här gillar många ungdomar idag. Inte jag så mycket.

skap

Skåpet var häftigt dock

 paviljong

Paviljongen är underbar där den passar in, lite vit färg bara

paviljong2

Denna paviljong var nog av yngre datum, tror jag

skyltdockor

 Ta det lugnt i sommaren. Vi hörs när jag får lust.

Luna

 

 

 

0

5 kommentarer

 1. Skönt med lite regn så man får en anledning att ta göra något annat än att ”trädgårdera” ibland 😉 Visst är det härligt med antiklador. Vi har också en, ett antal mil bort, som vi brukar besöka en gång varje sommar. Det är som att förflytta sig bakåt i tiden. Nästan som ett museum. Dom brukar dessutom spela tidstypisk musik i de olika avdelningarna.

  Inatt kom regnet till oss. Det var behagligt blött ute imorse och man såg riktigt hur naturen levde upp. Det var efterlängtat kan jag säga.

  Ha det fortsatt skönt i sommaren 🙂

  Kram Anita

 2. Vilket ställe, kanske tur att ha någon med sig som bromsar lite. Det är kul att strosa runt på loppisar och annat och se vad som finns. Ofta är det de små fynden som i alla fall jag blir gladast över. Som när jag hittade fyra små glas på en loppis som var likadana som två jag ärvt efter farmor. Blev det något inköpt för din del, eller nöjde du dig med att titta?
  Kram Kristina

  • lunasblogg

   15 juli, 2014 at 20:21

   Samma här, gillar de små fynden.
   Jo det blev en kasse med några udda småföremål, två vackert handmålade ljusstakar i form av tuppar, ett japanskt fat, en lergök som ger fågelläte om man blåser i, en liten flätad fin skål i porslin och så köpte maken fler av Rörstrands serie Koka kaffekoppar i blåvitt. Dessa tycker han är världens bästa kaffekoppar för att de aldrig blir omoderna, kantstötta samt håller kaffet varmt länge. Jag dricker hellre mitt kaffe i mer romantiska koppar, men visst är Kokaserien bra. Allt i kassen gick på ca 200 kr.
   Kram Luna

 3. Vilket roligt ställe, där verkar det finnas en hel del som man kan tänka sig! Paviljonerna var ju fina, en sån skulle man ha! Det är kul att titta runt på loppisar och kuriosabodar, ibland hittar man nåt man inte visste att man behövde 😉

  Kram Gunilla

 4. Har passerat den ladan. Tänk om jag vetat vad som fanns därinne, då hade jag nog campat utanför tills de öppnade. Att man har råd att hålla sånt laget och inte ha mer öppet…
  Kul med utflykter. I morgon blir det loppis hela dan på Ljungby gamla torg. Det är också en upplevelse.
  Ha det fint
  Anette

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑