Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

'Äntligen' är dagens tema hos Blooming Friday

Fredagen den 26 april 2013

Efter en tung vår för mig med ryggvärk och ischias i bägge benen och frystorkad, sen och eländig trädgård kan jag snart se fram emot andra tider. Denna vecka har min trädgård blivit redo för våren. Inte av mig dock . Och detta är någonting nytt i mitt liv!!! Att inte kunna gör något i sin trädgård utan att vara tvungen att hyra in hjälp. Tack snälla Magnus och Tony, ni vet precis hur jag tänker.

bild kopia 3

Och så bra och smidigt det blev gjort. Städat, krattat, bortgrävt, nedklippt, rensat, beskuret, bortfraktat, gödslat, jordförbättrat, hemfört jord och planterat penséer under två dagar. Tror att jag ska vara sjuk alla vårar från och med nu. Eller nej, det vill jag inte, jag vill vara frisk och kunna jobba och pyntningen vill jag helst göra själv. Grovjobbet däremot tror jag att jag kommer att leja bort i fortsättningen, även om jag missar inventeringen av vad som överlevt.

bild kopia 6

Har du ingen man eller barn som kan ställa upp då, frågar du dig. Jo och nej, ingen som har tid och ork. Mannen är precis hemkommen från Singapore ( dit skulle jag också varit med för trädgårdsreportage) och äldste sonen från Uzbekistan  och yngste sonen reser till USA om några dagar trots hälsoproblem. Nu på äldre dagar tycker jag det är skönt om alla är hemma där de ska. Förut brydde jag mig inte om att jag har en samling män som reser mycket. J har i allafall lovat högtrycktvätta till helgen så att trädgårdsmöblerna kommer ut.

bild kopia 7

Även om jag har ont än så känns det bättre när det är i ordning runt omkring mig, så jag slipper oroa mig. Det känns som jag håller på att bli bättre, peppar, peppar, men troligt är att jag måste ha en ny höftled, har liksom inte sparat och lyssnat till min kropp tidigare. Jag vet att bloggar inte bör vara gnälliga, därför har jag legat lite lågt med inläggen ett tag.

bild kopia 2

Nu orkar jag nog fortsätta blogga ett tag till. Det värsta är dock att sitta vid datorn. Får väl skaffa ett ståbord och bara vistas små stunder vid den då och då.

bild kopia 9Så här noga och väl nedklippt har nog aldrig min trädgård varit förut. Ska bli spännande att se om växtkraften sätter fart nu äntligen. Tulpanerna är dock uppätna allihop tyvärr.

Ha en bra helg alla!

Luna

Läs mer om hur andra tolkar temat ’Äntligen’ på Blooming Friday (Klicka på länksamlingen i höger kolumn)

0

12 kommentarer

 1. Her er grunnlaget lagt for å gå ut og bare nyte! Og kanskje glemme ”ondtene” en liten stund…
  God helg til deg!

 2. Så härligt att du ändå skaffade hjälp! Ett genidrag, verkligen.
  Reservdelar gör susen, då slipper man mycket värk har jag märkt (inte hos mig själv, men hos andra). Det kommer att bli bra. 🙂

 3. Tack för de tröstande orden Bettina. Själv hade jag bestämt mig för att inte låta mig opereras. Få se vad som händer. Det är också olika år hur starka vi är.
  Luna

 4. Vad fint du har det i dina rabatter, jag menar inte bara rensningen utan kompositionen. Hoppas det ska ordna sig med kroppen också. Det är tungt när man är mitt i, men när det är över så är det glömt. Kramar

 5. Så snyggt det blev. Älskar när det blir så där städat och prydligt! På sin egen blogg får man skriva om vad som helst 🙂 Hoppas det släpper!
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

 6. Så godt at du har fått god hjelp i hagen! Da kan du slippe å tenke på alt du skulle få gjort, men som du ikke orker. Mye bedre å kunne gå rundt og nyte hagen din.
  Ha det godt

 7. Vad snyggt det blir. Visst är det härligt att få röjt bort det gamla och se det nya som börjar komma upp. Krya på dig!

 8. Ibland då kroppen strejkar behöver man hjälp , skönt att du fick din trädgård vårfin igen. Jag vet hur svårt det är att lära sig att lyssna på vad kroppen säger för ibland (oftast) så är man döv för det och man får sota för det . Hoppas du får hjälp nu med reservdelar till krånglande höft.
  Ha en underbar helg!!

 9. Vad du är klok som skaffar hjälp! Ibland måste man inse sina begränsningar, även om det är trist. Nu kan du gå omkring och njuta och försöka kurera dig istället för att slita själv. Din trädgård är verkligen vacker och väldesignad, perfekt för kovalescens och tillfriskning. Hoppas du får en skön vår och sommar./ Kram Titti

 10. Underbara bilder och dina rabatter är en fröjd för ögat. Klok kvinna som tar hjälp till det grova och fixar finliret själv….viktigt att sköta om sig….=)

  Kram Ninni

 11. Så fint det blev.
  Underbart att få hjälp när man inte kan av medicinska skäl. ,
  Dina problem kanske får tid att läka och du kan njuta av din fina trädgård.

  Trevlig helg
  Och sköt om dig.

 12. Det verkar som om du tycker det var värt varenda krona! Piffningen och det andra lull-lullet vill man ju gärna göra själv. Det är ju det som är det roligaste och mest energigivande. Grovjobbet blir man väldigt nöjd av men jag kan tänka mig att jag skulle vara (nästan) lika nöjd om nå´n annat gjort det. Sköt om dig!! Kram EvaLinnea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑