Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Äntligen regn

Nu sätter våren fart på riktigt och det gäller att hänga med. Sedan i tisdags eftermiddag har vi fått 20 mm regn. Så efterlängtat. Hos oss och trakterna häromkring har varit torrast i landet.

Hemma har vi fått bra besked … maken är i nuläget cancerfri och kan upphöra med de dagliga Fragminsprutorna mot proppar i lungorna som jag tagit på honom i ett halvår. Ett steg i taget. Det kognitiva har dock fått sig en liten törn.

Qi gången jag lett har också slutat för terminen. Det är en hel del roliga evenemang. Dessutom orkar jag lyfta tyngre, peppar peppar.

fådd rosa vårärt
okänd viva
Susan blommar
glömt namnet
ormögekant kl 21.30

plantor har kommit ut på sommarvistelse… dock med en viss skyddstillsyn

Några dahlior men mest stubbade busktomater, utom sungold som jag köpt och låter dra.

Förra veckan började jag sätta ut frösådda grönsaksplantor, här i det utökade kombinerade örtalandet . Som du ser var också gräsmattan väldigt torr innan regnet och gödslingen denna veckan.

Här finns nu potatis, sallat (varannan mörk och ljus) dill, persilja, mangold, ngn svartkål för syns skull blandat med nya delade perenner, örter och sådd krasse. Ju mer vi äter opp sedan ju mer ersätts. Fiberduk på ett tag.

sådder från april

I helgen fick vi också oljat alla utemöbler, nio delar. Det var återigen vår hjälpsamma och snabba son som frivilligt hjälpt oss. Han målade med kinesisk träolja och det blev faktiskt en snygg men mörk färg på de skamfilade möblerna, fast ovant för ögat. (Ska sägas att jag inte är vän av grått.)

Bakom det utskjutande nedre trädäcket ser det lite tomt ut än då klematis och klängros är hårt nedklippta.

framför är dock fart…

Bytte vintergrönt i de stora krukorna vid garagetrappan, för de formklippta idegransplantorna var magra och torra. Det var länge sedan jorden byttes ut helt där. Stolt över att jag lyckades baxa ut dem på gräset och skära loss rotsnurret. Nu blev det dock enkla bollthuja som inte ska klippas.

Dessa bruna krukor har stått på samma plats i mer än 20 år.

och jodå… nu börjar även gräset ta sig så smått

orange emperor

Trevlig helg!

4+

1 kommentar

  1. Mycket på gång i trädgården nu och mer blir det för varje dag. Älskar den här tiden när grönt är så neongrönt att det nästan gör ont i ögonen. Möblerna blev jättesnygga! Bra att få lite hjälpe ibland och grattis till din man. Själv ska jag göra tvåårskontrollen när som helst.
    Önskar dig trevlig helg
    /Anette

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑