Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Äntligen vårfrossa!

Sönd. 20 mars 2016

Underbart! Nu börjar det.  Det soliga helgvädret har tagit rejält på snötäcket och jag har varit ute hela helgen trots min linkande höft. Jag har sett  fjärilar, bin , nyckelpigor, solkatter och krokusarna har börjat slå ut.  Vi har städat altanerna och tagit ut de flesta  möbler, röjt lite i garaget och sopat upp sådant som var jätteskräpigt i trädgården.  Jag har köpt på mig massa småplantor, krukade billiga vårlökar, vivor, olika penséer och miniexemplar allt huller om buller för jag har svårt att vänta på mina egna och så är det ju snart påsk. Jag räknar inte med att kunna göra något efter operationen på ett långt tag och jag vet hur jag är. Jag vill ha blommor omkring mig.  Blir det kallt igen får jag lägga på juteväv, men det mesta klarar sig bara det är lite plusgrader på dagen.

Det känns skönt att jag jobbat undan till mina kunder så jag kan fortsätta plocka lite mer här hemma denna påskveckan.

IMG_0085 IMG_0086

IMG_0092 Jag hittade småplantor av vintergäck för 5 kr st hos min favorit försäljare i Olsfors och de har nu kommit ned i jorden,  eftersom jag har för lite vintergäck. De jag en gång satte försvann nästan helt. Krukodlade vintergäck är ett test om det lyckas bättre men jag läste det någonstans.

DSCN7128Krukorna på soliga altanen ser vårfräscha ut nu mot tidigare, även om de små inte fyller så mycket än. Lökväxterna hamnar i jorden sedan förstås. Ibland kan de bli väldigt fina nästa år.

IMG_0106

Och penséerna blir alltid mycket av. Så tacksamma.

IMG_0114

Jag har hängt ut otvättad fårull mot rådjuren. Det är också nytt för denna säsongen.

DSCN7174

DSCN7131

Den övre krukan består egentligen av  andra perenner men i väntan på dem har jag stuckit ned skira småplantor här och var för 5 kr st. De fyller sin funktion så länge.

DSCN7162

DSCN7170

DSCN7171

DSCN7146

Det enda som är utslaget hos mig egentligen är dubbla snödroppar och snökrokus, men när jag skulle fota krokusen hade de hunnit sluta sig . Det får bli en annan dag.

DSCN7155

DSCN7166

DSCN7139

Basen i mina krukor är gärna något vintergrönt som hänger med från år till år.

DSCN7149

Det var allt för idag. Hoppas vi får fler fina dagar.

Ha en bra vecka!

Luna

0

6 kommentarer

 1. Åh, vad härligt det ser ut! Bästa tiden på året, när man har allt framför sig. Och vilka fina bilder!

 2. Det är inte första gången jag blir avundsjuk på din plantskola. Jag vill också kunna frossa i utslagna vårlökar och leka med dem hemma sedan…..
  En annan gång var det en söt liten kärrek som du kom över för nästan inga pengar.
  Det ser härligt påskfint ut hemma hos dig nu och skämt åsido, grattis till dina fynd! Och det bästa av allt var helgvädret, eller hur?
  Marta

 3. Oj, vad du fixat och donat! Så mycket fint och så väl allt passar tillsammans. Plåttuppen går inte av för hackor heller. Nu längtar man verkligen efter blomning och penséfrossa.
  Tycker du väntat länge nu på din höftop.
  Ha det så gott
  /Anette

 4. Så mycket du fått gjort! Och härligt inbjudande blev resultatet. Blev nyfiken på plantskolan och ska nog skriva ner namnet. Händer ju med jämna mellanrum att jag är i dina trakter 🙂

  Kram, Carina

 5. Tack. Det är en liten grossistfirma som heter Lasses blommor och ligger vid gamla Göteborgsväg mitt i samhället Olsfors öppet ons till sönd. Söndagar kan dock vara lite utskrapat. Sortimentet är främst säsongsplantor, men blir mer och mer perenner och buskar .
  Glad Påsk
  Luna

 6. Vilken härlig blomsterprakt du omger dig med. Och jag antar att ni har lika mycket skön vårvärme som vi så nu behövs nog inte juteväven. Hos mig är det inga blommor ännu men det är normalt. När dom väl kommer är det i raketfart, rena ketchupeffekten. Men jag såg i varje fall blåsippor igår.

  Kram Anita

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑