Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

äntligen trädgård….

Hej alla bloggvänner!

Här kommer nu ett blogginlägg som inte bara handlar om sjuk make och en tuff vårvinter för oss båda. Nu är J. äntligen opererad, är hemma igen och det går bra, även om han är trött. För er som inte vet så drabbades av han av tarmcancer och hela ändtarmen samt bitar av tjocktarmen med god marginal är nu bortopererade och han får ha permanent stomi. Operationen tog mer än 9 timmar, gick problemfritt och om ett par veckor får vi veta om eller i så fall vilken efterbehandling som behövs.

Nog om det. Våren har definitivt anlänt och vi har gått in i sommartid även om det blåser kalla vindar. Och jag har fått mer ro och tid att fixa ute i trädgården mellan varven. Så himla skönt! Jag har pimpat i krukorna…

….. börjat kratta i rabatterna, förbereda pallkragarna och har frösått lite sommarblommor.

Det hade jag visserligen gjort innan, men eftersom jag inte ville ha något att passa slängde jag det mesta utom basilika och svarta trumpetblommor.

Har bestämt att det finns viktigare saker att prioritera än trädgård i år. Ekologiska grönsaker går att köpa liksom förodlade färdiga plantor. Ska försöka hålla trädgården på en lagomnivå, såpass att vi kan åka ifrån och få tid till annat. Varje stund av livet är heligt.

Så här på våren är det dock extra roligt att jag har många småkrukor med höstsatta tulpanlökar att ta fram från gömstället under verkygskåpet.

Har jättestora krukor också men de flyttar man inte runt så lätt. Lustigt nog har inte hararna sett vårkrukorna än. I rabatterna är det ganska avätet annars, då jag inte hunnit passa.

Idag har jag för första gången denna vår tagit mig tid att fotografera ute. Så varsågod här kommer lite vårblommor.

Ha en bra vecka!

Luna

8 kommentarer

 1. Hej Luna!

  Så skönt att höra ifrån dig. Jag har tänkt på er ända sedan operationen. Nu var det väldigt skönt att få höra att det gått så bra med den. Hälsa så mycket till maken från mig.

  Och så var det härligt att känna trädgårdsglädjen i ditt inlägg. Du har så fina krukor och våren känns verkligen närvarande hos dig. Vi får hålla tummarna att hararna inte hittar krukorna. Här verkar kaninerna vara tillbaka efter flera års bortovaro. Jag har inte sett dom hos mig ännu men väl i närområdet när vi varit ute på promenad med Lucy.

  Fortsätt nu att njuta av vårsolen och dina fina vårkrukor!

  Kram Anita

 2. lunasblogg

  1 april, 2019 at 21:55

  Hej och tack snälla Anita! Hoppas allt är väl hos dig i år. Maken hälsar och tackar också. Jo han har klarat operationen med bravur med tanke på sin relativt höga ålder säger läkarna, det är bara stomihantering han fortfarande har svårt att klara ensam i nuläget.
  Det känns verkligen att våren kommer mer och mer för varje dag och aldrig har den väl varit så välkommen som nu. Solen skiner mest varje dag, men lite regn skulle också vara bra för jorden.

  kram Luna

 3. Usch, denna förb***ade cancer… Men skönt att operationen gick bra, hoppas han kryar på sig och inte behöver någon mer behandling.
  Fina krukor och vårkänsla hos dig! Lagomnivå, det låter gott i mina öron!
  Kram Gunilla

  • lunasblogg

   3 april, 2019 at 21:40

   Tack snälla Gunilla. Vi har hört om många nu som har stomi som det gått bra för och kan leva nästan som vanligt. Så vi ser framtiden an.
   Kram Luna

 4. Vilken pärs ni varit igenom, nu hoppas jag verkligen att tillfrisknandet fortskrider och att inga stora efterbehandlingar krävs. Så skönt att operationen gick bra och att ni har bra läkare.
  När sådant drabbar ser man på livet och trädgården med andra ögon. Sådant som var viktigt är inte längre lika viktigt och samtidigt kan man njuta ännu starkare av det som annars varit självklart. Att du börjat vårpynta och fixa är ett gott tecken. En bra terapi dessutom, i alla fall när det inte känns som ett måste.
  Kram Anni

  • lunasblogg

   3 april, 2019 at 21:48

   Tack Anni, efter att ha besökt sjukhuset med mannen varje dag mer eller mindre i 6 veckor är det så skönt att inte behöva gå dit så ofta längre och bara gå ut i våren och trädgården. Då kan man gärna passa på att få lite motion också.
   Kram Luna

 5. Var sak har sin tid och trädgården ska ju inte bli ett måste. Den finns där till rekreation när det behövs, även om den inte är i topptrim. Varma tankar och önskningar, hoppas din man snart ska vara frisk igen, även om inget blir som förr. ♥

  • lunasblogg

   3 april, 2019 at 21:59

   Tack Charlotta, Så är det. Livet går upp och ner. Men trädgården är en oerhörd källa till tröst och lugn. Kan inte tänka mig ett liv i lägenhet än på många år. Längtar tills vi kan äta och fika utomhus mycket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑