Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Äntligen…

Onsd. 4 april 2018

Idag kom äntligen det efterlängtade vårregnet. Nu händer det saker med snötäcket och den hårda skaren.


Genast vi kom hem åkte utemöblerna ut, Så mycket piff ute finns inte än för vi har varit bortresta påskveckan till Las Palmas och husvakten hade ju frösådderna inomhus. Det gjorde han bra för allt var perfekt.

Trots sol har det varit svinkallt här. Idag har det varit 8,5 gr varmt och knappast någon vind. Vad gör det då att det är grått för nu händer det saker.

Man blir lite bortskämd med grönska och blomfägring om man bor på Hotel Santa Catalina, Gran Canaria. Så här ser det ut inbäddat i parker.  Både sol och mulet väder, 18-28 gr, men ingen fukt på kvällen som vi har på sommaren. Jag skrev mer om hotellet förra året samma tid, kanske du minns det. Det har stora bekväma rum med charmiga balkonger i kolonialstil, fantastiska frukostar, lugnt poolområde och vackra sällskapsutrymmen.

 

Doramasparken  är högst levande och inbjudande för alla åldrar inte bara för lek, samvaro och vila utan med gratisunderhållning. Ett otroligt fågelkvitter och många vattenspel är karakteristiskt för parken.

Ligger i fina kvarter med trädgårdar och kultur också.

 

 Påfylld av ny energi är det nu dags att ta tag i sin egen lilla plätt.

                                                                                                                                      Hälsar Luna

P.S. Detta inlägg har jag nu länkat till den nya trädgårdslänken Trädgårdsfägring. Varje vecka med början på fredagar kan du vara med och ämnet är fritt än så länge.

 

 

0

10 kommentarer

 1. Jodå Luna, jag minns mer än väl hur du skrev om hotellet förra året. Det verkar så trevligt och det måste kännas härligt att återvända år efter år. Och det måste vara härligt att få ladda batterierna och komma hem till början av våren. För nu börjar det ju i varje fall bli plusgrader. Men oj så hård isen är i trädgården. Det är nog lika hos oss båda tror jag. Jag kände just på isen i en av pallkragarna, där jag vintersått morot och dill och den stenhård. Jag tänkte den skulle smälta så jag kan lägga på drivbänkarna. Ja, ja, så småningom så.

  Tack för härliga vårtecken från din trädgård och ljuvliga försommarbilder från Hotel Santa Catalina!

  Ha det så gott!
  Kram Anita

  PS! Länka gärna ditt inlägg till TrädgårdsFägring. Det är många trädgårdsbloggare som är med där nu. Länk finns på min blogg 🙂

 2. lunasblogg

  5 april, 2018 at 20:51

  Tack Anita! Ja nu äntligen börjar isen tina. Bara idag har det hänt mycket. Jag var också och kollade till mina pallkragar men jag kan inte se något jag sått ännu,men snart så. Tog iallafall fram lådorna med vintersådda sommarblommor som stått i pallkragarna ,ska bli spännande att se om det händer något med dem om de hamnar lite varmare.
  Tack för påminnelsen om länken Trädgårdsfägring. Jag har tänkt gå med där, men imorgon fredag länkar jag nog in där, även om jag inte gjort ett nytt blogginlägg. Mina inlägg har ju varit tunnsådda senaste tiden. Jag får skylla på brist av mysiga fotomotiv.
  Ha en trevlig helg
  Kram Luna

 3. Ja, vi fick också ett stilla, mjuk befriande regn som smälte snön och tog kalken med sig ner i gräsmattan. Med en gång känns det som vår.
  Underbar bild på snödropparna och dagsmejan.
  Kram
  /Anette

  • lunasblogg

   7 april, 2018 at 19:47

   Och med blåsten har det fortsatt att smälta. Nu är det inte mycket kvar! Har varit ute hela dagen idag. Det som göms i snö kommer fram i tö.
   Kram luna

 4. Det är inte utan att man blir väldans avundsjuk på dom som bor i länder med bättre trädgårdsklimat. Jag brukar dock trösta mig med att dom verkar inte riktigt förstå hur bra dom har det. Nästan ingen pratar om odling och det är väldigt få av ”vanigt folk” som verkar vara trädgårdsintresserade. Inte heller har dom vår inställning till våren – och det är ju trist. Det enda land där man träffar folk som är riktiga trädgårdsfreaks är när man är i England, men där verkar nästan alla vara det istället. Så det var nog där man skulle bosatt sig…..!?
  KRAM / Susie

  • lunasblogg

   7 april, 2018 at 19:50

   Trodde jag också tills jag satte på TVn där nere. ’Primavera ’var jättestort och det handlade bara om trädgård och blommor. Detta var nytt för mig.
   Kram Luna

 5. hejsan Luna!
  Även om jag inte är missunnsam av mig så känns det ibland liiite tråkigt att inte komma iväg på ”förskottsvår” någonstans. men, jag har frivilligt gjort min prioritering så att det är bara att låta bli och gnälla 🙂
  Så fint du har haft det på semestern. Och din trädgård ser ut ungefär som min – med den skillnaden att jag har fortfarande en hög snö på altanen…

  Ha en fin helg!
  /Anja

  • lunasblogg

   7 april, 2018 at 19:57

   Vi reser inte bort en vecka på sommartid. Då är det inte aktuellt. Igår blev vår altan snöfri, men det är tjäle ännu, och jag har börjat städa och sätta penséer där det går.
   En fin helg till dig också.
   Luna

 6. Skönt att komma bort ett tag. Och fina vårtecken när du kom hem. Det har varit riktigt skönt några dagar nu.

  Ha det gott! Carina

 7. Hej Luna!
  Låter härligt med en resa till värmen, och sen komma hem till vår. Regnet gjorde underverk, idag var det riktigt vårväder. Lite blött på sina ställen, men det torkar upp snart. De första vårblommorna har slagit ut, och det känns helt fantastiskt.
  Ha det fint/Marika

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑