Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Äppleträd blev min favorit i september

Söndag 29 september 2013

Ni som tittat in hos mig tidigare i september vet att jag haft en del att välja på vad gäller blomsterprakt.  Så jag tänkte vänta tills absolut slutet av månaden för att se vad som stod sig längst, men tyvärr i förra veckan kom frosten och tog utseendet av det mesta här. Mitt vinteräpple står dock lika fint och det bästa av allt: skörden packas ner i silkespapper och konsumeras en bra bit in på vintersäsongen.

Aroma  är det vackraste och godaste äpplet hos mig

bild kopia

Förra hösten, ’obs förhösten och inte vårvintern’,  gjorde Tony en av mina hjälpredor en fantastisk beskärning som har hållit sig jättefin i år också. Dessutom har min man pincerat trädet i sommar för att frukten ska få så mycket ljus som möjligt och här är resultatet.

Detta är mitt eget lilla bonasiträd fast i full storlek.

bild

Läs mer om andras favoritväxter i september hos Anna Vattenkanna på länken

Månades favoritväxt 2013

(se högerspalt.)

4 kommentarer

  1. Så vacker frukt du har på ditt vackra träd. Toppenval av favoritväxt!

    Kram

  2. ’Aroma’ är ett så gott äpple, det var ett bra septemberval tycker jag, om något så är ju denna månad en äppelmånad! :). ’Aroma’ är på min topp tre över bästa äpplena tillsammans med ’Ingrid Marie’ och ’Gravensteiner’. Trots att jag älskar äpplen har vi inga i vår trädgård, men det finns så mycket fin frukt att köpa/få att det inte brukar vara ett problem. Köper äpplen av torgfarbrorn som har fin frukt som är lokalodlad. Kram Kristina

  3. Vilket bra val! Och den goda Aroma också. Att plocka fram egna äpplen t.ex. till jul är det bästa som finns. Det är faktiskt så att det börjar vattnas i munnen 🙂

    Kram Anita

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑