Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Aprikos

Söndag 9 mars 2014

Aprikoser gillar jag mycket, inte bara frukten. Konstigt nog har jag inte så mycket av den färgen. Här hittade jag dock några aprikosa exempel för veckans Trädgårdsfärger hos Charlottas Trädgård.

Aprikosaktiga återkommande tulpaner har jag lite olika, en del namn har jag glömt och vissa har jag inga foton på i rabatten.

IMG_1871

’Eleganta damer’IMG_1580

IMG_1581

Rosen ’Ghislane de Feligonde’

IMG_6013

dsc_5031

Anspråkslös, men ljuvligt doftande vildkaprifol ’Serotina’

bild-kopia-31

Denna underbara Dahlia hade försummats i planstskolan och skulle slängas men fick följa med mig hem och blev en favorit. Den startar som aprikos  och går över i rosa. Hoppas jag får liv i den i år också. Ä det någon som vet vad den heter?

IMG_6001

Aprikosa hyacinter 2012. Vart har de tagit vägen? Vill ha igen.

bild3-e1335467697352

Hustaket är tegelfärgat men lyser aprikos hela året. Här med äppelblom. Fortare än vi anar är vi där.

dsc_11

0

6 kommentarer

 1. Ja visst är det konstigt. Aprikos är ju egentligen en väldigt vacker färg men ändå har man inte många blommor som är aprikosfärgade. ‘Ghislane de Feligonde’ är en favorit och den nedersta bilden med äppelblom mot det aprikosfärgade taket får mig verkligen att längta till den ”riktiga” våren och försommaren.

  Kram Anita

 2. Läckra aprikoser hos dig. Fastnar speciellt för hyacinten – den skulle jag också vilja ha – i massor. :))

 3. Hyacinten och hustaket är mina favoriter. Dahlian är mycket bekant, men kommer inte längre just nu. Rosor försöker jag att helt blunda för, annars riskerar jag sjukdomstillstånd orsakat av habegär. De funkar inte hos mig.
  Kram
  Marta

 4. Hej Luna!
  Jag var förbi Blomsterlandet idag och det fanns hyacinter i knopp, även aprikos! Butikerna brukar ha likartat sortiment, så det kanske finns i Borås också. Jag köpte förstås och den ska få blått sällskap som på din bild. Jag får nog ha fiberduk i beredskap på nätterna.
  Skönt att ryggen har läkt, ha det bra i solen.
  Kram
  Marta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑