Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

April 2017 – ett år efter höftledsbytet

Tisd. 11 april 2017

Nu har det gått ett år med nya höftleden och jag kan göra mer med vårbruket själv än på många år. Men det har varit ett drygt år eftersom jag har besvär med artros i ryggen och en fot också. För de flesta går rehabiliteringen säkert fortare, men jag känner också de som fortfarande efter ett år går mycket illa. När jag står och går vanligt kan ingen se att jag är opererad. Att gå länge  är dock lite ansträngande och då är kryckan en fantastisk hjälp. Jag får inte halta har sjukgymnasten sagt.  Men med vattenträning sista tiden har det blivit mycket bättre och jag kan jobba längre och längre stunder ute. Jag ligger på knä med knäskydd och bara någon gång har jag känt av ena knät.  Jag kan också böja mig ned ganska bra om jag reser  mig lugnt. Sitta på huk går dock inte,  inte heller springa, lyfta tungt, sitta i yogaställning eller ha knäna i kors.

Det var lite  om min hälsostatus för er som följt min rapportering av höftleds operationen.

Och för er andra kommer lite aktuella trädgårdsbilder från början av  påskveckan.

Jag har rensat (med grävhjälp från sonen) de rabatter som försummats speciellt förra sommaren, då jag inte kunde göra något i trädgården.  Speciellt den äldsta bädden längs köksaltanen var helt igenväxt av kirskål. En riktig surkart.  Nu ska området visserligen renoveras senare i sommar, men jag vill gärna se lite blommor där innan dess. Lite gödsel på det, så får det duga ett tag. Grävningen tog dock med sig en del  tulpaner eller tufsade bara till.  Emellan ska det komma vita höstflox.

Så har vi köpt nya sittmöbler till nya altanen. Sedan blir det nya matmöbler också. Detta var ett test först.

Tea for two eller vad man vill. Har redan blivit en favorit på eftermiddagen.

Så måste jag bara visa att skunkkallorna har börjat blomma vid vår å, Sandaredsån. Då är det vår på riktigt!

Nu verkar de sköna soldagarna försvinna inför påsken tyvärr.

Fast det är ju bara april.

Ha det bra ändå.

Luna

0

7 kommentarer

 1. Visst… det är ju bara april 🙂 Det är ganska många valborgsaftnar som snöat eller regnat bort. Skönt att du är nöjd med operationen och även om en del saker inte fungerar så får man fokusera på det som är bra. Gissar att du hade ganska mycket smärta innan.

  Mysig hörna med fina möbler har ni fått till! Kram, Carina

 2. lunasblogg

  12 april, 2017 at 13:16

  Ja, jag åt jättemycket smärtstillande och kunde inte gå eller ligga och sova, så nu är det helt annorlunda.
  Hoppas vi får någorlunda påskväder ändå.
  Kram Luna

 3. Hoppas kroppen återhämtar sig, även om det går långsamt. Man vill ju inte låta det hindra sitt trädgårdsarbete så man får hitta sina lösningar (vet av egen erfarenhet). Våren är på stormsteg hos dig ser jag.
  //Helene

  • lunasblogg

   12 april, 2017 at 19:48

   Nej, förra året var jag rädd att få flytta och lämna trädgården, men än är vi inte där. Även om hårt trädgårdsarbete straffar sig dagen efter, känner man sig mycket levande när man håller på. Och så kan man njuta av resultatet och fått frisk luft.
   Hoppas vi alla får en fin vår utan krånglande kropp.
   kram Luna

 4. Tänk att det gått ett år nu. Skönt ändå att det gått så bra som det gjort och framför allt måste det vara skönt att vara smärtfri. Det där med att inte halta är viktigt. Det fick jag också lära mig när jag skulle träna mig efter att haft ont i knät och opererat menisken. Sitta på huk kan inte jag heller … eller rättare sagt, jag törs inte försöka för jag är rädd att skada menisken i mitt andra knä. Dom blir ju sköra när man har artros.

  Er nya altan är så fin och möblerna ser sköna ut. Där ser mysigt ut att sitta i solen.

  Kram Anita

  • lunasblogg

   12 april, 2017 at 19:34

   Ja, fast helt smärtfri är jag inte pga min rygg,men det brukar bli bättre som jag sätter mig och vilar. Det hjälpte inte förut. Tack, altanen blir nog en riktig favorit i sommar mellan trädgårdspysslet.
   kram Luna

 5. Gläds åt att din återhämtning fungerat så pass bra som den gjort.
  Kram Kristina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑