Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

April 2017

Fred. 21 april 2017

I förra veckans ’Blommiga fredag’ visade jag min trädgård  från ovan.

Det ser likadant nu, förutom att frosten tagit en del blomning.

Alltså våren är som att dansa tango – ett steg framåt och ett steg bakåt.

Förra veckans blommande Hybridkejsarolvon: Gillar……..

Denna veckan efter påsk:  Gillar inte…….

ett litet steg framåt kanske ändå….

men det är vindbyar på 15 m/sek och inte skönt ute

och jättetorrt i marken, vi har inte fått mycket nederbörd

har inte ens mulkat i rabatterna ännu eller gödslat gräsmattan. Jag avvaktar, med frostnätter känns det inte så bråttom. Fast om sommaren slår till snabbt då ångrar jag mig för då blir det mycket att göra…..

Den finaste i trädgården för ögonblicket är nog lungörten. Den bryr sig inte om en kall vår.

 Ha en bra helg!

Och vill du läsa  om andras månadsbilder på Blommiga fredagen gå in hos bloggen ’Bland rosor och bladlöss’.

0

13 kommentarer

 1. Hej Luna!
  Det konstiga är att trots kyla och snö, så växer och blommar det i rabatterna. Idag har det varit en skön dag i trädgården, tills det blev regn och blåst . Men nu är det sol och fint igen. Aprilväder. Lungörten är riktigt fin, min har inte kommit riktigt så långt än.
  Ha en skön helg /Marika

  • lunasblogg

   22 april, 2017 at 09:02

   Förra och denna veckan har inte inbjudit till stora trädgårdsjobb, men i onsdagskväll när det blåste lite mindre var jag ute en stund och gödslade med Chrysan iallafall för det skulle bli regn var sagt,men det var i inte så mycket som kom tyvärr. Trädgårdsgöra har mest handlat om frösådder inomhus och bära växter ut och in.

   trevlig helg till dig med/Luna

 2. Det var en bra jämförelse, att våren är som att dansa tango. Som tur är så är allting sent hos mig så det är inte mycket som har frusit. Bara forsythian. Den hann jag njuta av 1 dag. Sedan kom snön och minusgraderna och blommorna blev till en brun gröt. Lungörten har jag sett är på gång men det fattas nog någon vecka till innan jag de första blommorna kommer.

  Så ni har blåsigt också. Jag var just ute på hundpromenad och vi höll på att blåsa bort. Vi brukar gå ut på ett stort gräsfält där vi brukar springa men det gick inte att vara där p.g.a. vinden. Sedan kom det en enorm regnskur så det var bara att dra sig hemåt. Nu har jag satt en deg och ska baka rågkakor 🙂

  Önskar dig en skön helg!

  Kram Anita

  • lunasblogg

   22 april, 2017 at 09:15

   När det är kallt och blåsigt är det mysigt att sätta en deg. Annars kan man ju dansa tango…..hi,hi inte så vanligt en vardag kanske….
   Synd på din forsythia. Grannen på baksidan har ett stort exemplar som sträcker sig in mot oss och efter att jag hållit efter den där blommar den enormt fint och har konstigt nog inte blivit frostskadad, men området bakom garagen är väldigt skyddat.
   Nu önskar jag också en ordentlig regnskur hellre än kyla och blåst
   Trevlig helg
   Kram Luna

 3. Inte tror vi väl att sommaren slår till plötsligt, det verkar ju snarare som att vi får en ovanligt lång vårvinter – eller vad vi nu ska kalla eländet för. Så sorgligt med allt som farit illa av frosten. Så onödigt.
  Tackolov för sådant som lungörten då. Jag har inte kollat hur min ser ut, när jag ser din inser jag att jag måste gå ut i snålblåsten och se efter.
  Önskar dig en skön helg.

  • lunasblogg

   22 april, 2017 at 09:20

   Nu skiner solen iallafall. Det är roligt med soliga morgnar och som inte är minusgrader dessutom. Sakta sakta blir det nog en skön vår om än kort.
   Trevlig helg till dig också/ Luna

 4. Det känns lite bakvänt – onekligen. Tittade på vädret i mellan Europa och blev förvånad. Det var konstigt nog inte så särskilt varmt där kommande vecka heller. Det vore bra med rejält regn innan värmen kommer eller hur?

  Ha en fin helg! Kram, Carina

  • lunasblogg

   22 april, 2017 at 09:31

   Ordentligt med regn ja tack. Värmen finns inte i Europa heller men på Canarieöarna hade vi 28 gr och veckan innan hade det varit 35 gr som är ovanligt.Lite bakvänt år.
   Ha det gott
   kram Luna

 5. April er en skummel måned for de som blomstrer. Jeg har dekt trepeonen, som har store knopper med fiberduk. Så får vi se. Det har egentlig vært godt vær for rydding i hagen. I varm jakke og tykke hansker. Glad for det som er gjort!
  God helg!

  • lunasblogg

   22 april, 2017 at 09:35

   Ja före kallperioden var jag ute en del,men det är mycket i år efter förra årets konvalescens. Undrar om jag någonsin får bort alla ogräs.
   Trevlig helg/ Luna

 6. Finfina bilder på hybridkejsarolvonet och lungörten. De pratar om regn i morgon, hopas det blir av.
  Kram
  Marta

 7. Det är så synd om allt som blivit frostnupet! Min vipprams som blivit 40 cm ligger platt som en pannkaka. Ja tack till regn!
  Ha det så gott
  /Anette

 8. Visst är det segt när våren sattes på paus och kylan kom tillbaka. Hoppas det vänder snart och att vi får regn och mildare temperatur.
  Hybridkejsarolvon är ett träd jag saknar i min trädgård, det är ju så vackert när det blommar!
  Kram Nora

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑