Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

I år ska jag….

Torsd. 9 febr. 2017

Hah, tänker jag. JAG som numera tar dagen som den kommer och med dem projekten eller rättare avsaknaden av trädgårdsprojekten för egen del. Så har det förstås inte alltid varit. Man blir visare med åldern. Och klenare.

Fast det gäller de egna insatserna. Att låta andra att jobba är en annan sak. Då får det gärna hända nya projekt. Så har det förstås inte alltid varit…. Förr gjorde jag allt själv utom byggnationer.

Inte heller är jag den som ger nyårslöften om att bli bättre på vissa grejer eller helt avstå från andra. Sådana löften kan jag ändå aldrig hålla.

— FAST i år ska jag FÖRSÖKA att INTE ha så MÅNGA krukor — Hur sjutton det nu ska gå till? För så har det ju ALLTID varit?

 

Den som lever får se.

Ha det så gott det går i helgen!

Luna

0

7 kommentarer

 1. Krukorna, ja de vackra… Det är så kul att kombinera, plantera mm. Men vattningen… Det var ett lyft för mig att åtminstone ha fått ner de flesta dahliorna i landet istället för i kruka. Jag började dra ner mer och mer för flera år sedan eftersom jag glömmer vattna dem.

  Kram, Carina

 2. Jag känner igen mig i allt du skriver! Förr då gjorde man precis allt själv – fast då hade jag bara en tomt på 700 kvm, nu en på 4700 kvm – och när vi flyttade hit var man ju så överlycklig över en nästan orörd tomt att man tog tag i allt. Gubben min behövde inte göra mycket alls. Numera MÅSTE han hjälpa till och det går väl bra så länge det inte rör sig om nåt finlir. Det är alltså skälet till att många rabatter har lagts igen, men den här årstiden så kommer trädgårdssuget över mig och jag MÅSTE nog planera om åtminstone en rabatt! Var nästan på väg mot en ljungplantering, men har som tur är ändrat mig….
  Och jag måste kanske inte ha alla mina 60 krukor fullmatade i år, fast å andra sidan har jag ju ett växthus numera som måste fyllas med nåt vackert och kul! Såg just ett inlägg om kaktusar, kan kanske vara något…..
  Som du förstår så slutar det väl precis som vanligt; Lata sig får man nog göra ett annat år!
  KRAM
  Susie

 3. Ja, saker och ting förändras med åren. Blommande krukplanteringar är vackert. Jag hade hur mycket krukplanteringar som helst förr. Det hade jag glömt bort men minnet kom tillbaka när jag satt och tittade på gamla bilder i arkivet här om dagen. Då såg jag hur blomstrande vår altan var innan den blev fylld med tomater, potatis, chili och annat. En del av mig saknar de blommande krukorna medan en annan del välkomnar det ätbara. Men det går ju att kombinera. Mina citrusträd ser ut som om dom inte kommer att överleva och då kommer jag att kunna ha något annat där dom brukar stå. Något blommande kanske 🙂

  Önskar dig en skön helg!

  Kram Anita

 4. Hej Luna!
  Det viktiga är att man mår bra i sin trädgård. Att man gör det man orkar och kan, och framförallt inte glömmer bort att njuta. Hade mina dahlior i krukor förra året, vet inte om det var på grund av det, men det var knappt hälften som blommade.
  Ha en trevlig helg /Marika

 5. Lykke til med å ha færre krukker 😉
  (Jeg har ikke lykkes så godt med det. My-ye vanning)

 6. Då får vi se hur det går med krukorna senare i år. Huvudsaken är ju att det känns som lagom många för dig. 🙂
  Kram Kristina

 7. Man kan ju alltid hoppas att det blir färre krukor, men men, man är väl inte sämre än att man kan ändra sig?! Eller hur? För min del blir det nog tvärtom. Men det beror mest på att jag hade väldigt få krukor (med blommor i) förra året. Det var mest tomater i de stora terrakottakrukorna 2016. Men i år, då …….
  Ha det gott Luna! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑