Som alla vet blev vårvärmen vi hade i början på veckan inte långvarig. Så här kommer likaledes ett kort inlägg.

Överlag blev veckan rätt seg med en make som haft en rad kontrollbesök och mig som medföljare på sjukhuset. Han kommer att få göra en bråckoperation i höst av bråck som tillkommit efter canceroperationerna och alla ärr. Det är antagligen det som gör honom dålig och att han kräks när det blir stopp. Nu i slutet av veckan är han dock bättre, men det går upp och ned. Precis som vädret.

Jag har därför inte varit ute så mycket heller sedan förra helgen. Fast här är inte lika mycket att göra eller rättare sagt det känns inte lika angeläget att få sått och satt när det är så kallt som nu… även om dahlior, gladioler och liljor står inomhus i krukor tillsammans med sådder av olika slag.

Vinterkläderna fick komma fram igen.

Men måbärshäcken är helt utslagen nu, fast inte Rosenripsen närmast i bild. Rabattkanter har skurits och lite av potatisen satts under fiberduk och lite potatis står inomhus. Gräsmattan är dock seg att grönska och allt är supertorrt. Penséerna växer på sig väldigt dåligt samt stympas då och då av inkräktare. Stjärnmagnolian får stå uppe på altangolvet i kruka för att få vara i fred.

Backsipporna slår ut först nu och pärlhyacinterna har nästan försvunnit.

Bytte dock lite i krukorna idag eftersom det påskgula började kännas tråkigt.

Kylan verkar fortsätta så vi avvaktar med riktiga vårodlingen och fixandet.

Ha det gott!

Luna

7+