Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Augusti och förändring

Månd. 1 augusti 2016

Det var länge sedan jag visade något härifrån, så nu är det dags. Tog en del bilder i helgen efter att vi städat, tvättat gångar, börjat rensa efter flera lata semesterveckor. Vädret är behagligt svalt för arbete, och det är skördetid, men mörkret kommer tidigare. Mysigt att tända ljus, laga mat, gå ut i skogen.

DSCN7780

Inte bara trädgården erbjuder matnyttiga delikatesser

IMG_1915

IMG_1922

Mina busktomater har nästan fått spader, så mycket som är på gång. Därför vill jag att värmen och solen  dröjer kvar ett tag så de hinner mogna, men vädret är ombytligt och blåsigt nu. Längtar inte till havet precis. På vår innegård är det skönt. Här vinbärstomater som är nya för mig i år. Smågodis på kvist.

DSCN7793

Även busktomaten Hundred and Thousands, som verkar hålla vad den lovar.

DSCN7771

Denna smalbladiga plocksallat kan jag verkligen rekommendera, Cerbiatta från Impecta, mycket tidig sort som jag sådde  i mars och den har inte blivit besk ännu  utan bara mer och mer av. Ratas av sniglar också. Rödbetsblasten däremot försvinner hela tiden.

DSCN7774

DSCN7816

Rödbetstjuven är knappast denne lille man iallafall, fast vad han gör på nätterna vet i sjutton.

DSCN7778

Här bland bönor och hallon sover han sin skönhetssömn om dagen

DSCN7792

Sina behov gör han blad blommorna. Duktig kisse berömmer jag nu när det inte är nysått, men hur ska han veta det.

DSCN7811

DSCN7790

Ser hyggligt ut fast jag tagit trädgården med ro i år. I veckan var det fyra månader sedan jag fick ny höftled. Jag kan rensa nu om jag kryper på alla fyra, haltar dock fortfarande.

DSCN7812

Idag fick vi hit hantverkarna som vi väntat på länge. Då var det plötsligt kaos igen.

IMG_1923Hoppas det går fort och att växterna inte blir nedtrampade. Det är framförallt vindskivor, tvätt  och genomgång av  ev. dåligt virke som inte hanns med förra sommarens ska åtgärdas. Och en flaggstång ska gjutas verkar det som.

IMG_1926

Vi ska också göra ny köksaltan.  Den gamla har verkligen gjort sitt, är helt svajig, så nu skissar jag på en ritning till en sådan. Mer om det sedan.

IMG_1933

Jag gillar denna tiden, känns som det är både förändring och lugn och ro.

DSCN7659

Ljuset skiftar, liksom sinnestämningen.

DSCN7803

Ha en bra augusti alla vänner!

Luna

0

6 kommentarer

 1. Så fine bilder! Ja, plutselig er det August, og det er en måned med sommer igjen 🙂 Den må nytes!

  Ha det godt!

 2. Åh! Herlige markens grøde!
  Er god og mett etter et måltid med kantareller plukket nesten på eiendommen, tomater, agurk, urter og mere fra egen avling. Kan det bli bedre?

 3. Gillar augusti, den har ett annat lugn. Kan ju bero på att jag gillar att skörda också och nu är ju tomaterna i full gång och plommonen är så goda.
  Hoppas hantverkarna sköter sig och att det blir en ny fin uteplats så småningom.
  Fina kissen som vilar på ’sin’ bänk, så skönt han har det.
  Kram Kristina

  • lunasblogg

   5 augusti, 2016 at 14:32

   Ja ,hantverkarna sköter sig,men det var mer underhåll än räknat med, så altanen hinns inte med i år. Nästa vecka är de hos grannen.
   Augusti har alltid varit min favoritmånad också,fast det regnar mycket nu.
   Trevlig Helg
   Luna

 4. Ja nu är augustinätterna verkligen här, som sammet är dom. Vi är äntligen klara med renoveringen av huset utvändigt. Vi har hållit på till och från sedan i april så det känns verkligen skönt. Trodde aldrig att det skulle ta så lång tid. Men det har varit mycket att måla med massor av underarbete och en hel del panel var vi tvungna att byta ut. Hoppas att din renovering blir till belåtenhet.

  Tomater har jag också en masse. Men det är massor som jag väntar ska mogna. Hoppas det blir en lång mild höst. Annars blir det till att hänga upp klasarna i gardinstången så dom får eftermogna. Funkar jättebra och är något jag kan rekommendera. Såg att du kan krypa på alla fyra igen. Måste kännas skönt.

  Önskar dig en fortsatt fin augustihelg!

  Kram Anita

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑