Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Bästa vänner

Fredag 24 april 2015

Människans bästa vän är hunden sägs det. Jag har ingen hund, väl en kärvänlig katt, fast jag gillar alla djur, dock inte rådjuren just nu. Snoddas blir jag aldrig arg på, han svarar när jag pratar med honom ( det är det inte alla som gör), han finns här jämt och har ett otroligt tålamod med de små tvåbenta.

snoddas

Så ser jag också på min trädgård. Den ger glädje, tröst, lugn och kraft, kommer tålmodigt tillbaka och svarar på kärleksfull behandling. Nu är narcissernas och sippornas tid, snart är det magnolians och tulpanernas. Hybridkejsarolvonet bara fortsätter att blomma oförtröttligt. Hela tiden något nytt. Tack, trädgården för att du fortfarande finns för mig!

iceberg

gulsippa

kejsarolvon

pasklilja4

fontan2

gultlage

Även skräphörnor kan vara mysiga när det blommar

SÅ vill jag tacka sonen som hjälpt mig ett par kvällar denna veckan och tvättat och oljat båda altangolven och lite annat. Han är en verklig vän som hjälper sin gamla mor.

altan

En hjälpsam vän var också vår andra son, men ni som följt min blogg vet att han omkom i en älgolycka sommaren 2013 och efterlämnade 3-årig dotter och gravid hustru. Till helgen träffas vi alla här för att sedan åka till graven även sonhustruns föräldrar. Han skulle fylla 39 år på måndag om han hade fått leva. Den här tiden är alltid extra känslosam  och vi sänder en hälsning till alla verkliga vänner som stöttat oss genom krisen.

oskarlizaemma

Ett sådant tragiskt slut på temat Bästa vänner hoppas jag ni alla bloggvänner ska slippa få genomleva.

Nu är det en ny vår och då gäller det se framåt.

Gå in på Blooming Friday och se hur andra tolkat temat.

Kram Luna

4 kommentarer

 1. Visst är det härligt att vi har våra trädgårdar, som ger oss tröst och glädje. I en trädgård kan man hämta mycket kraft, samt även hos våra djur!

  Varm kram till dig!
  Gunilla

 2. En otroligt vacker trädgård, hoppas du kan finna tröst i den.
  Kram / Marika

 3. Så fint! Och ja jag har förstått att något väldigt tragiskt o ledsamt har hänt hos dig! Som du säger att blicka framåt, det är det ända man kan göra i allt det svåra! Önskar dig en underbar vår i din trädgård!

  Kram Ewa 🙂

 4. Hoppas dagen idag känns så bra den kan och att helgen tillsammans blev fin. Det är tur att vi har våra trädgårdar som hjälper oss framåt i livet. Och våra bästa vänner finns alltid kvar hos oss i minnet.
  Kram Kristina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑