Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Behövligt vårregn och bra kommunal service

Tisd. 24 april 2018

Med växlande väder, kyla, värme och nu kyla och vind igen har vi iaf fått det välbehövliga regnet. Idag har det regnat mycket hela dagen och juteväven har åkt av buxbomkloten, gräsmattan är gödslad och jag håller mig inomhus, bakar bullar städar, tvättar och stryker. Skönt med stilla inomhusjobb  efter en brådstörtad vårstart.  Vilken himla tur vi hade med målning av plank,  så att vi kunde rengöra trädäck och ställa iordning lite. Ser lite tomt ut i rabatterna intill men det kommer  och rosorna och klematisen är klippta. Vissa vårlökar där har också rest sig. Inte dåligt efter att ha varit nedtrampade. Snart blir det en blå och rosa matta framför trädäcket.

Måbärshäcken är helt utslagen men inte tulpanerna.

Däremot narcisserna  ’Ice Follies’ framför köks verandan.  Trädstörarna har nu fått plast på sig för att fåglarna river ur kokosfibrerna annars.

Gräsmattan hoppas vi får fart efter dessa dagars regn. Den var bedrövlig efter all snö. Sedan kan det gärna bli sol igen. Här finns mer att rensa och tvätta.  Det går inte så fort när man kommit till åren. Bara när man får hjälp.

Idag kom det beställda sopkärlet från kommunen för trädgårdsavfall. Om det har jag skrivit mer på Instagram idag. Det verkar jättebra, töms varannan vecka. Alltid lite bökigt när man har grannar nära och inte kan ha hur mycket komposter som helst i trädgården.

Avslutar med en Instabild med lite av alla blå hyacinter jag fyndade i fredags.


Ha det Gott alla!

0

4 kommentarer

 1. Tyckte det lät som en riktigt jobbig inomhusdag 😉 Men jag drar mig för alla 3 grejerna så det kan vara förklaringen. Det tar oftast inte så lång tid om man bara gör… Tänk det syns redan vad regnet gjort för gräs – det har fått den där underbara vårliga smaragdgröna färgen.

  Kram, Carina

  • lunasblogg

   25 april, 2018 at 09:24

   Ja hum , den tunga städningen fick mannen göra och den lätta passar mig nu. När det är uteväder har jag ingen lust att göra sådant. men känns skönt efteråt.
   Kram Luna

 2. Tänk så bra det blev, det nymålade planket. Det blommar mycket hos dig. Här är det ju väldigt sent men det kommer väl så småningom. Min måbärshäck börjar i varje fall grönska nu men den är inte så utslagen som din.
  Tunna för trädgårdsavfall har vi här i kommunen också. Det är praktiskt, i synnerhet för dom som har svårt att ta sig iväg med avfallet.

  Ha en fortsatt fin dag!
  Kram Anita

  • lunasblogg

   25 april, 2018 at 22:11

   Tack Anita!
   Ja de senaste dagarnas regn har gjort susen och det svala vädret får vårlökarna att stå länge.
   Ja , det är praktiskt då ur miljöaspekt på många sätt dels för at slippa att var och en kör med eget fordon och dessutom får trängas med galet många andra på återvinningsstationen, samt nedsmutsade bakluckor eller hyrning av släp. I naturen ska det inte heller hamna.
   Idag skedde första hämtningen och jag frågade hur många i vårt samhälle som beställt den tjänsten och hör och häpna vi var de enda än. Ändå har det skickats ut information om detta till hushållen.
   Ha det fint!
   Luna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑