Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Bland levande och döda

Lördag 30 okt. 2015

Detta inlägg handlar inte bara om oss och vår saknad utan om hur en bra begravningsplats ska se ut enligt Feng Shui.

I Kina har den ultimata begravningsplatsen  formen av cirkelbåge som nås via en Sacred Way, en lång promenadsträcka från söder. Platsen ska ligga i eller nedanför en sluttning av ett berg eller en kulle, vara vänd mot söder och omgiven av träd och skulpturer samt ha en flod framför sig.

Så ligger vår yngste son som omkom för drygt två år sedan i en bilolycka 37 år gammal.

askgravkundlinnean

’Askgravlunden Linnéan’ på S:t Sigfrids griftgård i Borås har allt detta utom en naturlig flod, men den har ersatts av ett stilla rinnade vattenfall med en damm och upplysta skulpturer i fonden. Nedanför ska bli nytt begravningsområde, men är inte riktigt färdigt än.

vattenfall

Här bland tallarna är vi alla numera trygga när vi samlas för att minnas Oskar. För barnens skull går vi dit på dagen, men platsen är ännu vackrare i mörker. Nästa år är de kanske mogna att gå dit på fredagkvällen istället.

vidgraven

Mamma, mormor, morfar, farfar, farbror, Emma och Gustav (och farmor som fotar.)

plats

Lilla E. har gjort en bok om denna plats på dagis som handlar om hennes pappa och där han nu bor. Hon fick bara tre år av sitt liv tillsammans med pappa. Lille G. låg i magen och har inga tankar kring detta än som Emma har. Han är fullt sysselsatt med att upptäcka världen ,fast det har sina risker. Nyligen ramlade han ner för en stentrappa, därav denna uppsyn.

Emma tänker att pappa ska ha det bra och fint, så kanske han skriver till henne. Neej, det går ju inte! men hon önskar…..

barnen

Fortsatt trevlig helg

Luna

6 kommentarer

 1. Vilken vacker plats! Ja, visst är det vackert på kyrkogårdarna när det är mörkt, med alla ljusen, men det kan förstås vara lite skrämmande för en liten. Vad fint att ni åker dit tillsammans.
  Kram Gunilla

  • lunasblogg

   1 november, 2015 at 14:13

   Ja i det här fallet är det bäst att gå varsamt fram och låta tiden ha sin gång.
   Ha en bra vecka och hoppas du blir av med din förkylning. Jag har en släng av det också, hoppas jag slipper en segdragen dunderförkylning som jag brukar ha så här års.
   Kram Luna

 2. Jag har skrivit det förr och gör det gärna igen, den gravplatsen är så vacker och genomtänkt, önskar fler kyrkogårdar och minnesplatser var det. En plats som skänker lugn och trygghet att både minnas och se framåt, på en och samma gång. Lilla E har många kloka tankar för sin ålder, så skönt att hon har bra vuxna runt sig som låter henne fundera på barns vis.
  Stor kram!
  Kristina

  • lunasblogg

   1 november, 2015 at 14:04

   Ja, den kyrkogården tål att visas igen och det känns bra att gå dit tillsammans. Lilla E. har mycket djup i sina tankar.
   Ha en bra vecka.
   kram Luna

 3. Anja Oscarsson

  1 november, 2015 at 09:00

  Så vacker plats och så fint du skriver.
  Fortsatt fridfull helg.
  Anja

  • lunasblogg

   1 november, 2015 at 11:08

   Anja, vad roligt att du hittat hit och kommenterat. Har du sett att jag lagt ut ert ställe på Houzz också?
   Ha det bra!
   Luna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑