Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Blog Time

Månd. 27 aug. 2018

Sista veckan i augusti och nu börjar hösten så sakta ta sitt intåg. Jag har alltid gillat hösten ända tills vi kommer in i november och alla löv är borta. Då kan det gå fort till julen. Men jag måste ändå till medge att våren är nr 1 på äldre dar med en hel säsong som  ligger framför en.

Under två veckor har jag mätt och bokfört hur mycket regn som kommit varje dag.  Det blev 72 mm tills ikväll. Inte illa.

 

Jag har mycket som blommar här än, så jag kan inte klaga. Sista veckan har jag besökt två visningsträdgårdar vid två tillfällen samt Sofiero trädgårdsfest i helgen. Jag skulle kunna visa hur mycket inspirationsbilder som helst, men väljer att visa status från min, mest för eget minne.

Det är inte mycket att göra i trädgården nu knappt ens någon vattning. Lyfte dock på ett par rosor som tjurat och fått svartrost, så de har fått hamna i kruka och så bytte jag plats på en pion. Pioner är inte riktigt min grej, men i förra veckan blev jag dock med  gul svavelpion från en trädgårdsentusiast som drivit dem själv. Den ska jag gräva ned nu efter fullmånen är passerad och det inte regnar. Idag före regnet gödslade jag gräsmattan med Algomin gräsgödsel.

Det är inte skönt att  äta frukost ute nu såvida jag inte sitter under väggen. Det är mysigt men inte lika varmt längre. Förmiddagsfika på sittaltanen kan dock gå om solen tittar fram

Det är trångt om saligheten överallt så här års.

….. trots att det finns sådant som knappt ens slagit ut

Här har det  dykt upp en fyrklöver mitt i en treklöver. Så bra då får vi önska oss något.

Vad önskar du dig? Ja… det behöver du inte tala om för oss.

Jag önskar mig brittsommar. Som om vi inte hade haft nog av värme, hi hi.

Ha det gott alla!

Det här inlägget är länkat till veckans Trädgårdsfägring.

 

 

0

1 kommentar

  1. Det är då verkligen grönt hos dig nu. Och det känns som sommar fortfarande tycker jag. Har varit ute och jobbat i trädgården i veckan, fortfarande i t-shirt. Men gärna en lång sommar och en fin höst på det.
    Ha det gott
    Helene

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑