Söndag 15 juni 2014
Den vackraste blommande busken hos mig nu är nog Paradisbusken Kolkwizia.
Mina rosbuskar får ursäkta……
….. fast det förstås … doften är nog den bästa hos buskrosen Stanwell Perpetual
….. å andra sidan…. Ghislane de Feligonde kommer att blomma konstant hela sommaren. Den har just börjat ….
Moyesii rosen likaså, fast den blomningen varar inte länge
….. annat som blommar nu och kommer fortsätta blomma hela sommaren… Trädgårdspraktry Weigela ’Red Prince’
Vissa buskar och småträd har jag mest för bladens skull…. Djävulsbuske Physocarpus i blom
Hybridkejsarolvonet blommande hela vårvintern. Nu är den fin mot den japanska dvärgpilens (Salix integra ’ Hakuro Nishiki) vita-rosa skira blad
Men vad har hänt med Gyllenlönnen Acer shirasawanum ’Aureum’ ? Det är inte höst ännu. Eller fick jag fel i plantskolan? Det måste vara haglets fel.
Den ska vara gul i bladen.
Björnbärets blomning är vacker som hos en vild buskros. Det blir mycket bär i år.
Ja, det blommar och frodas överallt. Svårt att fotografera.
Ljuset är både bländande och avslöjande.
16 juni, 2014 at 11:54
Åh, en paradisbuske skulle man ha, de är för vackra så här års! Men mycket annat fint har du också! Det är en underbar tid nu, men håller med, svårt att fota i det här ljuset som är nu… ibland undrar jag vad min granne tänker, om de ser att jag springer ut och fotar SAMMA blomma flera gånger på en dag… bara för att ljuset ändrar sig..;) ja man är lite tokig 😉
Kram Gunilla
16 juni, 2014 at 12:54
Samma här. Testar att fota på olika tider och då kan det se ut som man inte gör annat än fotar.
Kram Luna
16 juni, 2014 at 20:55
Är det något min trädgård saknar så är det buskar och träd – tack för alla fina tips. Blev jättesugen på en paradisbuske – så fin hos dig !
Ha det så gott !
Kram/Isa
17 juni, 2014 at 06:21
Jag har blivit jätteförtjust i buskar senare år. Jag vill ha ett par sådana som utmanar zon och mina odlingserfarenheter, men det roligaste är, måste jag säga, ”vanliga”, tåliga buskar som folk inte känner igen för att jag formklipper och friserar och stammar upp, beroende på naturligt växtsätt och platsens krav. Som en djävulsbuske eller trädgårdspraktry.
Din solfjäderslönn kanske står för soligt? Jag fick flytta min två gånger innan jag slapp ”brända” blad. Husets skugga duger inte, det blir för mörkt, ett högre träds skugga ska det vara, om lönnen själv får välja. Sedan har vi haft ovanligt många soltimmar i år också.
Kram
Marta
17 juni, 2014 at 10:54
Ja, du har nog rätt vad gäller solfjäderlönnen. Där den står nu är det halvskugga, fast inte skugga av något högt träd. Vet i fasen var jag ska ha den. Äger inga höga träd på tomten. Typiskt med impulsinköp.
Kram Luna
29 augusti, 2014 at 21:12
If I coictnmmaued I could thank you enough for this, I’d be lying.
18 juni, 2014 at 14:19
Den är så vacker, paradisbusken. Jag har haft en men var tvungen att kassera min förra året. Där den satt planterade jag en avenbokshäck. Och med den lilla trädgård jag har så fanns ingen plats för kolkwizian, tyvärr. Men Salix integra ‘ Hakuro Nishiki har jag kvar och det är jag så glad för. Har precis som du den planterad tillsammans med en växt med mörkare blad, en fin kombination. Min ”mörkblading” är en smällspirea.
Kram Anita