Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Blommande vallmo kontra murriga höstfärger

Torsd. 27 okt. 2016

Häromdagen skrev jag att jag hade  knoppar på de orientaliska jättevallmorna. Idag slog en ut och den fick komma in i värmen. Känns ovanligt för årstiden, måste jag säga.

dscn8410

dscn8353

Fotat igår här hemma. Ingen frost inatt och nu blir det milt och soligt några dagar. De illröda höstfärgerna har vi saknat  i landskapet 2016.

dscn8381

Nu börjar äntligen kopparlönnen inta sin orange färg. Den blev hårt urgallrad i år. Lite sol nu  så flammar den iallafall.

dscn8402

Spireor och djävuls busken fick en ordentlig föryngringskur också i år, för att inte tala om alla häckar.

dscn8401

dscn8408

Ingenting är nedklippt i perenna rabatterna. Få se om jag städar något lite senare i november.

dscn8391

Inte ens rönnsumaken har den rödgula färg den brukar ha på hösten, men jag har ju en blommande vallmo inomhus. (Och fler i rabatten om solen behagar lysa.)

dscn8386

Trevlig helg!

Luna

0

4 kommentarer

 1. ..och en trevlig helg till dig! Nu kom jag på vad jag kan göra med höstanemonerna som inte slår ut. Bukett såklart 🙂

  Underbara bilder även om färgerna inte är så höstiga i år. Höstfärgerna är inte så magiska här heller i år. Bladen har mer ramlat av än bytt färg. Men jag hoppas på ett par buskar ännu. Gräsen däremot – de är underbara nu. Bildbevis om ett par dagar när jag fått upp bloggen igen…

  Kram, Carina

 2. Det är verkligen en annorlunda höst i år, känns ju inte lite konstigt med blommande vallmo i slutet av oktober?! Trevlig helg till dig också! Här skiner solen, hoppas den gör det hos er också.
  Kram Kristina

 3. Ser så prydligt och fint ut. Inga ihopfsllna perenner eller sönderblåsta gräs.
  Färgerna är annorlunda i år men inte mindre vackra. Kopparlönnens stam framträder så fint mot allt det ljusa.
  Ha det gott
  /Anette

 4. Helt fantastiskt med blommande vallmo nu. Härligt att kunna ta in en liten bit av sommar. Det är märkligt det där med höstfärgerna. Här har det flammat extra mycket den här hösten. Min lilla japanska lönn ser ut som en eldsvåda och på många ställen i naturen finns skarpa röda inslag. Men de senaste dagarna har det blåst rejält så de flesta löven är på väg nedåt.

  Önskar dig en fin söndag!

  Kram Anita

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑