Fredagen den 22 juli

Här kommer ett bildspel från vår semestertripp till Bordeaux.

Bordeaux är sedan 1700-talet ansedd som världens vinstad och  har en stadskärna med tätast och  flest världsarv i världen. På senare år har staden  fräschats upp i tävlan om att bli  Sydfrankrikes populäraste och trendigaste kultur- och krogstad.

Runt Bordeaux ligger de förnämsta vindistrikten i natursköna slottsmiljöer, men att Bordeaux hade så mycket spännande att erbjuda var en överraskning.

Bilderna (se bildspel) visar den gröna staden med Jardin Public och gamla botaniska trädgården samt nya strandpromenaden där spektakulär ånga stiger upp under vattenpegeln där människor går. Den nya delen av botaniska parken, ’Esplande Linné,  ligger på andra sidan floden La Garonne och invigdes i samband med Linnéåret som firades stort i Bordeaux 2007. Ur studiesyfte intressant, men linjärt och modernt.

Mycket modernt och spännande är också Musée d’art contemporain, bilden, inrymt i ett gammalt tullager, med sin pågående science-fiction-utställning och rödbelysta fönsternischer.

Medeltida kändes den gamla byn St Emilion, (som hade festival när vi var där), och vyerna från slottet Pressacs vinodling.

Du som vill läsa mer om Bordeaux klicka här!

0