Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Början av juni ?…

Lörd. 9 juni 2018

Snart är det sommarlov men sommaren verkar ha pågått länge. Försommaren är intensiv på alla vis, både privat och i trädgården.  Aldrig har väl stranden varit så full av badande så tidigt och med massa  parkerade bilar på Strandvägen. Ett par dagar blev det lite svalare och en halv dag mulet, inget regn dock, för övrigt blå himmel och nu är det lika varmt igen. Ibland är jag ute i trädgården mitt på dagen men  inga längre stunder. Gräsmattan är definitivt bränd, men för övrigt växer det bra, inget bevattningsförbud än tack och lov, men den vattning vi gör i odlingar och krukor är livsuppehållande åtgärder och det för  fotograferingar till tidningar och för Tusen Trädgårdar den 1 juli och andra gruppbesök.

Så här brukar det vara vid midsommar och jag undrar hur det blir när vi är där och vid 1 juli och veckan därefter

Stanwell Perpetual håller redan på att vissa ner

hostorna är dock fina utan snigelangrepp än

Alla buskar verkar blomma samtidigt här Paradisbuske och Djävulsbuske i fonden

liksom den kinesiska manadinrosen Moyesii och fina Weigelan ’Red prince’

vissa grönsaker har en andra omgång

tom superogräset uppländsk vallört är fint att se på nu denna försommartid.

Ha en fortsatt bra helg och gå gärna in på trädgårdslänken Trädgårdsfägring klicka här, för att läsa hos andra.

3 kommentarer

 1. God morgon Luna!

  Javisst är det väl helt galet. Jag har nog aldrig varit med om att min azaleasluttning varit helt utblommad den 10 juni. Men konstigt nog håller mina pioner tidplanen fast knopparna är väldigt små, förmodligen har torkan och värmen ett finger med i spelet där.

  Jag har tittat på dina bilder och njutit. Så vacker din trädgård är. Och det slår mig återigen hur vackert det kan vara med bara blad. Din sjätte bild uppifrån är utsökt. Den enda fördelen med torkan är väl att mördarsniglarna håller sig borta från hostorna. Din kinesiska mandarinros är väldigt fin där den svävar högt med sina blommor. Blev nyfiken på den så jag var tvungen att titta på vilken växtzon den klarade sig i, zon 6 enligt min växtkatalog. Skulle alltså gå bra hos mig. Behöver mer utfyllnad mot rådjuren. Den kanske vore något.

  Så vissa av dina grönsaker har gått in i en andra omgång. Igår skördade jag massor av dill som jag fryste in. Utmärkt att ha för sommarens fiskgrytor och dillstuvad potatis med lax. En del fick vara kvar dels att äta färsk medan resten får bli krondill till inläggningarna. Ska försöka så en omgång till för att ha till vintern.

  Inget bevattningsförbud här heller ännu men uppmaning om att spara.

  Önskar dig en fortsatt fin helg!

  Kram Anita

 2. Ljuvligt vackra blomning i din trädgård, men man är lite rädd för att all blomning ska gå för fort över nu i torkan. Vi får väl se om vi får någon ”kalldusch” från ovan så att våra växter får lite bevattning och står sig lite bättre.
  Önskar dig en härlig och fin söndag !
  KRAM LOTTA

 3. Det ser verkligen frodigt och fint ut hos dig. På bilderna märks inget av torkan. Gräsmattorna är gula här med. En fördel med torkan är att sniglarna håller sig ganska stilla p de fuktiga platser som finns och jag har samma tur med hostorna som du än så länge.
  //Helene

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑