Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Brytningstid i oktober

Tisdagen den 9 oktober

Här är mina kanske sista bilder från årets trädgårdssäsong, tagna de senaste dagarna. Nu är frosten här vilken natt som helst. Efter det börjar en ny fas och de blommor som gått på övertid eller har outslagna knoppar får komma till ro. Eller? (Känner jag mig själv springer jag nog ut och räddar vad som räddas kan. Dahliorna står dessutom i krukor så de är lätta att flytta intill en vägg. Fast det är tryggt  att ha en året runt trädgård när blomstren är borta. Så nu tar jag farväl till sommarkrukorna som benådat mig med sådan prakt sedan i maj utan extra vatten. Surfinor blir det dock inte nästa år om det ska regna som i år. Pelargoner kan väl fungera, fast under tak i så fall, de är inte så törstiga.

Mest nöjd med i år?: Rhododendron, buxbom, lagerhägg ( blommar för andra gången nu) alla tulpaner, myskmadra, aklejor, daggkåpor, astilbe,  rosa älggräs. Och sådant som håller på än t ex vidjehortensior, vitpytta Boule de neige, nävor, malvor och ullternell, kransveronika (lite trött dock nu), höstanemoner, dahlior så klart och stäppsalvia faktiskt.

(Och så vår katt Snoddas. Snäll, snällare , snällast särskilt mot barnbarnet, vad hon än gjort med honom denna sommaren, så spinner han så det knakar) Glömde: All sallad av olika slag som inte blivit besk. Plockar varje dag.

0

4 kommentarer

 1. Det är vackra bilder från en trädgård i höstskrud.
  Det gäller att passa på för snart kommer frosten…

  Ha en skön kväll!
  //Jenny

 2. Fina bilder du visar
  ja,nu är det dags att hösta till det i trädgården
  Ha det så bra
  maggan

 3. Åhå, rosa älggräs? Det låter intressant. Har du bild på det på bloggen? Kan du ge mig en länk?

  • Bettina! Vet att jag fotade mitt rosa älggräs mot den svarta djävulsbusken i somras, fast den kom nog inte med i något inlägg tyvärr, och nu hinner jag inte leta efter den. Lovar att visa den senare om den kommer fram. Kram Luna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑