Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Buga 2013 – alternativ till Chelsea Flower Show

Söndag 27 januari 2013

Nu har jag bestämt mig om Chelsea i år. Jag åker inte dit utan till Buga i Hamburg istället. Den verkar bli intressant och så kan jag bestämma när jag vill åka i sommar och slipper trängas med sjukt mycket folk och betala  överpris för boende. De tidigare 6 åren jag varit på CFS har jag bott  i Chelsea vid Kings Road bara några minuters promenad från mässan, men hotellpriserna är inte försvarbara där längre nästan 4000 för en natt. När jag är ensam i London vill jag bo lugnt och säkert.
Klicka på bilden!

buga_around_the_word

Så jag åker till Hamburg och Buga  i år istället, som hålls i Tyskland vart annat år. 2011 var jag i vackra Koblenz, där Buga gick av stapeln då. Hela staden hade anpassats till utställningen som låg på båda sidor av Rhen. Även om tyska mässor inte är jämförbara med CFS så lovar jag man får en bra dos av nytänkande, kunskap, blomsterprakt och kreativitet.

DSC_0945

Buga har öppet från april  till oktober . Temat 2013 är ‘Jorden runt i 80 trädgårdar’  inspirerat av Jules Vernes bok. Där finns allt från tropiska till Feng shui inspirerade trädgårdar. Hamburg är Tysklands grönaste stad, deras parker är fantastiska, bara det värt en resa. Så det blir en trevlig roadtrip med maken (dit vill han följa med  i allafall!)

5 kommentarer

 1. What a surprise! Thank you for adding me to your bloglist. It’s a lovely world you inhabit here. I will be back!

 2. Låter härligt! Vad kul att du berättar om Buga, jag hade inte hört talas om den förrän du skrev här. Nu ska jag googla lite mer på det. Ha en fin kväll!

 3. Vilket bra tips ! Har aldrig hört talas om tidigare !
  Ha det så gott !
  Kram/isa

 4. då ser man fram i mot att få se lite vackra bilder därifrån i sommar
  ha det så bra
  maggan

 5. Lennart Arnblock

  17 februari, 2013 at 11:44

  Det är inte bara BUGA utan IGS en internationell blomstermässa som sist var i Rostock 2003

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑