Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Buxbom månadsfavorit i december

Onsdag 11 december 2013

Nu är det dags för årets sista månadsfavorit hos Anna Vattenkanna. Jag väljer också buxbom.

Som jag skrev i min kommentar hos henne känns mina buxbomar välsignade, att de har klarat sig från sjukdomar i alla år. Buxbom inbjuder djur och och barn att leka och lägga sig på den precis som Annas nya hundvalp gör och mitt barnbarn gjort. Den är både mjuk och stark. Mina klot klarade t o m att få en massa nedslängda tegelpannor på sig när det byttes tak här 2006 och eftersom de är tretton år gamla har de inte drabbats av buxbomssmittan heller. Hoppas  de får leva länge till.

Mörk dag i december bild kopia

Vid stora entrén mot gatan har jag tre stycken på varje sida och de är i tripp, trapp, trull storlek. Medvetet håller jag dem så, för att avståndet och djupet till gatan ska verka längre än det egentligen är från huset sett.

bild kopia 5

bild kopia 4

Buxbomsklot inger lugn året runt i alla väder (kanske något mindre på vårvintern då jag bäddar in dem i säckväv)  För övrigt är de klart favorit inte bara på vintern utan Hela året. Buxbom får bli min avslutning på årets Utmaning av månadens favoritväxt. Det är de värda.

Förra veckan innan snön komlag_7448

I somrasbild-kopia-28

Tack Anna för ett trevligt länkår och lycka till med nya hundvalpen. Måtte det lilla charmtrollet också skapa välsignelse till dina buxbom och din fina trädgård.

6 kommentarer

 1. Gud så snyggt !!
  Är också jättesugen på buxbom, men det kanske man inte ska satsa på nu
  för sjukan härjar väl fortfarande.
  Hur gamla är dina ?
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

 2. Anna Vattenkanna

  11 december, 2013 at 16:06

  Så enkelt och så vackert med kloten vid entrégången, utsökt tycker jag. Extra fint med barnbarnets kramar, nog ser de inbjudande ut och man förstår ju hur våra små inte kan motstå att gosa in sig. Kram

 3. Vilka fina klot vid entrén önskar att jag hade lika fina. Dom är verkligen snygga året om. Kraaam Pia

 4. Fint val! Speciellt pudrade som av socker. 🙂

 5. Rent och snyggt, precis på pricken tycker jag. Det klippta är så snyggt och ger struktur. Fint val! God fortsättning på Julen! Kram, Carina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑