Tisdagen den 31 maj

Nej, jag var inte där i år. Det kändes konstigt.

Som medlem i RHS ’Royal Horticultural Society’ fick jag dock information om vem som vann genast förra veckan det var avgjort.

Att vara besökare på Chelsea trädgårdsutställning är både glamoröst och folkligt, men lite galet för du ser inte träden för skogen. Du liksom alla andra jagar bilder hela tiden för att du ska få se hur det ser ut sedan, men om du inte vill ha en massa människohuvuden eller BBC folk i vägen på fotot får du hålla

kameran högt, högt över huvudet och chansa. Det hjälper inte vilken dag av de fem du väljer, men en stund på morgonen när portarna precis öppnat kan det vara något lugnare.

I år lånar jag alla bilder från RHS hemma i lugn och ro och läser på istället.

Åtta guldmedaljer delades ut och’ The Daily Telegraph Garden’ blev Best in Show. Se översta bilden. (Murväggen med vattenrör kändes nytt).

En guldvinnare som inte stack ut men som var mycket balanserad enligt mig var’ The Laurent-Perrier Garden’ med italienaren Luciano Giubbilei som designer. Se bild nr 2.( Hans trädgård ingav ett transparant och naturligt intryck med silande bambuskärmar och nakna trästammar mot modest undervegetation.)

Uppstickare i år var ’The  Irish Sky Garden’ som blev folkets favorit. Där lyfts en sektion upp med en enorm lyftkran. (Too much fantasy for me.)

En annan höjdare i ordets rätta bemärkelse vad gäller höjd och kreativitet var guldvinnaren ’The B &Q Garden’. Se bild 3. Ett 9 m högt hus med ätbara väggar visar på utnyttjande av alla ytor i staden. Odling överallt är framtiden.(Gröna väggar har jag sett sedan några år, men inte så höga!)

Läs vidare på nätet från Chelsea Flower Show på BBC’s hemsida.

0