Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Då personkemin stämmer….

Fred. 10 febr. 2017

Här kommer  ett annorlunda Feng Shui inlägg  som handlar om vänskap och relationer. Passande  inför  ’Alla hjärtans dag’ 14 /2 och ’Galentines’ dag 13/2 , vännernas  dag.

Vi vet nog vilka vi trivs med, har förtroende för, är bra arbetskamrater med eller t om kan tänkas leva ett helt liv med. Personkemi känner alla till,  det vill säga så som man känner inför en  person som är på samma våglängd som en själv och som man inte känner sig olustig eller underlägsen inför. En negativ känsla kan dock uppkomma på  grund av rädsla,  för att man känner igen de mindre positiva dragen  hos just den personen, fast egentligen  är det dragen  som finns hos en själv, men inte vill erkänna att man har. De positiva gemensamma  dragen är dock lätt att identifiera  sig med, men vi behöver också en person som ’kompletterar’ oss och får oss att känna oss hela. Personkemi brukar kännas direkt, men personkemin kan också komma fram efter att vi har lärt känna en person  mer ingåendes efterhand och efter att  vi släppt på våra egna hämningar.

Pålitliga vänner är nödvändiga  både när det gäller kärlek och affärer och mentorskap. Ensam är inte stark jämt. Alla drabbas vi någon gång av svackor med låg energi och behov av  stöd av andra med erfarenhet och specialkunskap. Äldre personer som skaffat livserfarenhet är som regel stödjande, men det är också bra att ha en jämnårig pålitlig vän att anförtro sig åt. En som är lite annorlunda än en själv som gör att vi utvecklas och inte stannar av i tanken.

Genom att se till Feng Shui och vilket djurtecken och dessutom vilken siffra vi enl. elementen har….. får vi en utmärkt hjälp att välja rätt partner eller mentor. Vill du veta mer om din djursymbol läs tex  Dina personliga förutsägelser för 2017 enl. Feng Shui’, där hittar du också fler födelsetabeller .

Dels finns de stjärnallierade vännerna alltså de som är förenliga enligt kinesiska djurtecknen.  Det är de  som kompletterar varandras egenskaper, som trivs med varann och hjälper varann. Sådana aspekter är viktigt vid en anställning i Asien t ex.

Bra kombination är :

Oxe, Orm och Tupp

Tiger, Häst och Hund

Kanin, Får och Gris

Apa, Drake och Råtta

stjärnallierade:       Lilla E. tiger och metall……… farmor hund och metall:   både lika och olika, men med samförstånd

(Detta inte sagt att vi inte älskar andra, både små och stora människor och djur)

 

Sedan finns ytterligare en vän, ens hemliga vän,  dvs ett djur av de tolv, som passar  bra för ett livslångt partnerskap och som hjälper dig  i nöd och lust. Har du ingen sådan vän använd en symbol eller bild av just det djuret  i den position och väderstreck där du känner dig svag och utsatt.

Secrets friends:

Oxe och Råtta

Tiger och gris

Kanin och Hund

Drake och tupp

Orm och Apa

Häst och får (get)

Min hemliga vän är kanin, trots att jag aldrig haft en levande, men jag trivs och jobbar väldigt bra med kaninpersoner in real life.

Dessutom genom att se på sin egen siffra olika för man och kvinna i födelsetabellen  … kan man förstå innebörden av ens grundelement.  Ens inre egenskaper domineras alltid av någondera av elementen: Trä, eld, jord, metall eller vatten. Men det är bra att veta vilka element som  stöder varann och vilka som konkurrerar med varann.   Mer om vem du är finns att läsa  tex i inlägget Vårt eget element’ .

3 och 4 (trä) får stöd av nr 1 ( vatten)      ……….      Trä  behöver vatten för att växa och utvecklas

9 ( eld) får hjälp av 3 och 4.( trä)                  ………..     Eld behöver trä för att brinna och ge energi

8, 5 och 2 (jord) får stöd av 9 ( eld).           ………..   Jord behöver eld, (värme och förmultning) för att bli stark och fruktbar

6 och 7 ( metall)  får stöd av 8, 5 och 2 (jord)………Metall behöver jord för att bli stadig, solid och ge stöd till de andra elementen

1 (vatten) får stöd av  6 och 7 ( metall)         ………….Vatten behöver mineraler för att nära oss och vår jord

 

Trevlig vecka alla !

Hälsar Luna

 

 

 

 

 

 

0

1 kommentar

  1. Nu blev det lite komplicerat… skyller på en förkylningstrött hjärna 😉 Vet att jag är en tiger och av det jag läst känner jag igen mig. Och eftersom i stort sett alla sådana klassificeringar: Feng Shui, astrologi och nån mer som jag glömt har ungefär samma karaktäristik på mig så tänker jag att människor lagt stor möda och kraft på att förstå människors karaktäristik och beteendemönster.

    Kram, Carina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑