Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Dämpad energi

Trots enastående högsommar med mycket sol, växtkraft och värme passerar dagarna utan att livet känns så fantastiskt som man drömde om i vintras. Inte jämt, men jag har inte kommit igång med bokläsandet tex. som jag brukar. Är det inte det ena så är det det andra med maken, vattnandet tar också sin lilla tid, även om jag försöker vara restriktiv med det.

blyblomma köpt för tio kronor som skulle slängas.

Läget har naturligtvis sin förklaring med svikande krafter hos maken samt värmebölja och torka som kommer och går. Det ger avtryck på vårt liv. Tack och lov för trädgården och att vi bor så nära sjön och skogen, även om vi varken har i båten eller badar längre, eller rättare sagt mannen. Jag tycker dock att det är alldeles för mycket folk på stranden numera och ingen skugga finns. Tidigt på morgonen kan dock gå an.

För två veckor sedan berättade jag om att han skulle ta en penicillinkur. Det fungerade bara i 2,5 dag innan blev han jätte sjuk och kräktes mer eller mindre i en vecka, fick inte i sig ens vätska. Han fick sluta med penicillinet och inläggning hotade men till helgen vände det och han kunde börja äta så sakta igen.

Nu är det dock stora flöden i tunntarm stomin och han förlorar salter och mineraler som måste ersättas och flödet måste medicineras till bättre substans. Idag kunde han dock gå en lite längre promenad i skogen, men någon större ork finns inte. Han vill inte ens köra bil i nuläget.

Detta inlägg blev inte heller så trädgårdsinspirerat eller upplyftande, så det får räcka med lite bilder från nu istället.

pelargon caliente, kärlekspelargon, scharlakanssalvia

Ha det gott alla ni som kan.
Luna

8+

7 kommentarer

 1. Så tråkigt att höra Luna. Det som lät så positivt med penicillinkuren i ditt förra inlägg. Hoppas nu att det stabiliserar sig så att maken kan återhämta sig så snabbt som möjligt. Sommaren har ju varit torr och varm (antar att även ni har torrt) så bara det gör ju att det blir jobbigt. Även jag lägger mycket tid på att vattna men försöker klara av det tidigt på morgnarna.
  Din blyblomma är ju helt fantastisk. Vilken återhämtning efter att ha varit på väg att kastas. Och som vanligt fina bilder från trädgården.
  Nu hoppas jag att det går åt rätt håll så ni kan njuta av den sköna sensommaren i trädgården.

  Varmaste kramarna till dig och maken!
  /Anita

  • lunasblogg

   25 juli, 2021 at 22:19

   Tack snälla Anita. Du är alltid så omtänksam. De sista dagarna har vi dock sett en förbättring, så augusti kan bli en bättre månad. Då kanske vi också får regn och mer avkoppling i våra trädgårdar. Nu är det verkligen knastertorrt här.
   Hoppas ni har en bra sommar!

   Varma kramar Luna, maken hälsar också.

 2. Läser ofta din fina blogg. Det är en sådan vacker trädgård ni har. Håller tummarna för att hälsan vänder tillbaka.

  Trogen läsare

  • lunasblogg

   25 juli, 2021 at 22:12

   Så roligt att du hör av dig och tack! Jag känner ju inte till alla som läser troget eftersom de flesta är anonyma och inte kommenterar.

   Ha det gott!
   Luna

 3. Så nydelig hage du har, den frister virkelig til å sette seg på en benk og bare nyte alt rundt seg.

 4. Min man insjuknade också plötsligt i vintras, med liknande symtom som din. Han blev inlagd och de pumpade i honom mängder med antibiotika. Då blev han riktigt sjuk. Han fick bl.a. kraftig gulsot och de började utreda honom för cancer i lever, mjälte och bukspottskörteln. När de tog bort antibiotikan började alla hans värden förbättras och idag är han lika stark som innan han insjuknade. Det kan ha varit gallsten som orsakade de initiala symtomen och sedan fick han en toxisk reaktion på antibiotikan. Styrkekramar till dig och din man. Förhoppningsvis fortsätter även hans förbättring nu. Ni har en underbar trädgård att njuta i.

  • lunasblogg

   1 augusti, 2021 at 13:12

   Ja, antibiotika ställer ofta till med värre besvär. Jag tål det inte heller. Nu mår han dock mycket bättre tack och lov.
   Tack att du delar med dig av era erfarenheter och för beröm i min blogg som egentligen bara ska vara trädgårdsrelaterad. Ber om ursäkt för att den spårar ur ibland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑