Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

därför älskar jag…..

Torsd. 19 maj  2016

Ämnet för Blooming Friday är som rubriken visar.

Det är lätt att älska denna tiden av året, både i trädgården och naturen.

luna_2

I år blir det otroligt mycket äpplen ser det ut som hos mig.

Jag älskar ju tulpaner och det förklarade jag i förra Blooming Friday  varför, för att de är de första som kommer med mycket färg, men det är som med mycket annat, man kan inte bestämma över dem. De är nyckfulla. Det är spännande.DSCN7324Det kyliga vädret nu gör att de fortsätter leverera och ändra färg och utseende Här de ståtliga liljetulpanerna Virichic.

Fast jag tycker också mycket om penséer, därför att de är tidigast av alla, men jag blandar dem gärna med annat och penséer  brukar självså sig här och där och överraska  och göra mig glad även andra år.

DSCN7325

MEN det som egentligen gör våren och försommaren extra ljuvlig är naturen. VARFÖR? Jo lyssna. Naturen utanför min dörr ger energi åt hela min trädgård.

Vill du läsa mer om vad andra älskar och varför. Gå in på bloggen här Bland rosor och bladlöss.

 Trevlig helg Alla!

Luna

0

11 kommentarer

 1. Å vilken bild på äppelblom, helt underbar. Så snygg tulpan, verkligen läcker i färg och form.
  Kram Maria

 2. Vi får också mängder med äpplen i år om blomningen får bestämma.
  Tulpanerna hos mig är inte så nyckfulla som odjuren som kommer och vill äta de späda bladen… I år har de fått vara helt ifred, men blomningen blir kort, det var för varmt för tulipanernas bästa.
  Allt gott! ♥

 3. ..och det är en av de viktigaste anledningarna varför jag ville hitta en ny trädgård. Den ljuvliga stillheten och fågelsången ska kunna dominera 🙂 Det var precis det jag sökte häromkvällen när jag gav mig ut på vandring efter att ha hållit kurs hela dan. Hjärnan blir som re-bootad på nolltid 🙂

  Vacker äppelblom och jag håller tummarna för många äpplen i höst. Kram, Carina

 4. Äppelblom är så fint, och din tulpan ser spännande ut, både till färg och form.
  Vad vore en trädgård utan fågelsång.
  Trevlig helg /Marika

 5. Ja, som du säjer är det lätt at älska vid denna årstid. Allt på nytt.
  Äppelblom är så härligt och fint foto.
  Ha en bra helg, förhoppningsvis med sol!

  • lunasblogg

   23 maj, 2016 at 14:30

   Tack! Det är så sant! Och nu har värmen kommit tillbaka.

   Hoppas ni har sol också.

 6. Ja du har helt rätt det är en underbar tid bara vi kunde stanna upp och lyssna lite mer. Härligt inlägg
  Ha en fin söndag
  kram Meta

 7. Virichic en tulpan i min smak! Noteras inför höstens lökköp!
  Allt gott!/Laila

 8. Ja denna ljuva tid vi nu befinner oss i. Så härligt du bor Luna med naturen så nära. Jag njuter också av fågelsång för vi har en skogbacke bakom vårt hus och där finns massor av fåglar. Och dom gör många besök hos mig till min stora glädje. Men jag mutar dom ju med mat förstås 🙂

  Ha en fin majvecka!

  Kram Anita

 9. lunasblogg

  23 maj, 2016 at 14:23

  Jag förstår att du också bor nära en skogsbacke. Det ger bra en mysig energi, fast vår sluttar neråt och har en ringlande å . Den går inte att se uppifrån då allt är utslaget, bara vid bron. Fågellivet gynnar oss också, fast maken säger att det är mycket hans förtjänst och matning. Hackspettarna är bra om de stannar i skogen tycker jag.

  Ha ett bra majslut du också.
  Kram Luna

 10. Så sant! Fågelsång till trädgårdsarbete är underbart.
  Och lite regn vore inte fel heller just nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑