Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Det bästa med november

Fredag 21 nov 2014

Hej alla bloggvänner. Dags igen för Blooming Friday, som denna veckan ska handla om Det bästa med november.

Nu har jag problem med datorn och resultatet kan bli som det vill, men här är mitt bidrag. Säg till om något ser konstigt ut.

Den som läste mitt förra inlägg kan tro att jag är en riktig gnällspik, men faktum är att jag annars brukar tycka januari är en trist månad, inte november. Men eftersom jag i höst haft den värsta och mest utdragna förkylningen i mannaminne så upplevde jag mörkret värre inifrån huset. Är man väl ute och grejar är det ganska skönt.

Igår kom jag dock äntligen igång i trädgården efter många veckors uppehåll. Jag fick nästan alla höstsysslor klara. Känns underbart och jag tog lite nya bilder.

Det bästa med november är att fast blomningen gått ned har jag ändå min trädgård kvar med sina mjuka former och sin året runt struktur.

entrégang

 

ljustrana

 

framsidanov.

Ett annat är att ljus av alla slag verkligen får effekt på våra sinnen.

halllykta

upplystlonn

fontannatt

Milda höstar som denna blommar mitt Hybridkejsarolvon. Det har faktiskt blommat hela hösten.

olvonblom2

Ett par rosor stoltserar även med fler knoppar än detta.

novemberros

men det bästa är att det fortfarande finns grönsaker att hämta från trädgården

gronsaker

Här jordärtskockor, Haverot ( liknar svartrot, fast mindre) purpurkål, gräslök och rosmarin

purpurkal

Men det som är absolut bästa är barnbarnen. Det slår allt. De berörs inte av mörk och regnig årstid.

Här hade jag tänkt lägga in en underbar skrattig videosnutt med dem, men jag avstår.

Trevlig helg!

Luna

bloming_ny

0

9 kommentarer

 1. Så skönt att höra att du mår bättre nu. Härligt att nästan alla höstsysslorna är klara. Då blir man nöjd. Inlägget ser bra ut men det går väldigt trögt att få upp din blogg. Jag trodde det berodde på vårt tröga nätverk men alla andra sidor jag går in på går snabbt. Underbara bilder. Fantastiskt att hybridkejsarolvonen blommar nu.

  Önskar dig en fin novemberhelg!
  Kram Anita

  • lunasblogg

   21 november, 2014 at 11:10

   Tack, men man ska inte ropa hej. Idag är jag sämre igen, det ösregnar och datorn är också SEG! I går kväll när jag skulle göra ett inlägg gick det inte att spara eller komma tillbaka. Till sist lyckades jag göra ett inlägg med många bilder för idag , men både text och bilder var osynliga. Då lade jag av och gick och la mig. Imorse var utkastet helt borta. Så jag fick sätta mig och göra ett nytt och publicera utan att spara eller kolla. Webbyrån, där grannpojken jobbar, ska nu testköra och se vad det är för fel på min sida. Safari går dock. Ligger felet hos Telia eller Word Press? Jag är lika dålig på datorer som på bilar. Tur att det finns sådana som kan.
   Ha en bra helg du också.
   Kram Luna

 2. Vilka härligt vilsamma bilder du visar! Man blir go´ till sinnet.
  Barnbarn är också bra för sinnet. Nu när det börjar närma sig jul känns det väldigt konstigt att mina två numera är så långt borta.
  En skön helg önskar Eva Linnea

  • lunasblogg

   21 november, 2014 at 13:00

   Tack Linnea!
   Det var en fin kommentar. Go till sinnet behövde jag höra just nu.
   Jag kan förstå att du saknar dina barnbarn då de flyttat till Tyskland. Mina är på Kanarieöarna denna veckan och här är lugnt som i graven.
   Skön helg till dig också
   Luna

 3. Med struktur og riktig belysning i hagen, kan den være vakker året rundt! Din hage er et godt eksempel på det 🙂
  En god følelse å bli ferdig med høstryddingen. Jeg er ikke helt der, men det hjelper!

 4. Så trist med krasslighet som inte ger med sig! jag hoppas så att du snart känner dig helt frisk igen och kan vara ute som du vill (vi får väl hoppas att det blir lite soliga dagar framöver). När det är mörkt ute får vi tända ljus inomhus och ta det lugnt. Det är en av de bästa sakerna med november, det är ingen som begär att man ska göra så mycket annat.
  Önskar dig en bra helg, hoppas du kan vara ute lite.
  Kram Kristina

 5. Sköna bilder du bjuder på. Gråväder och förkylning måste vara en riktigt dålig kombo! Jag kan i alla fall vingla runt ute en stund när jag vill, yrseln till trots. Kejsarolvon köpte jag ett nu i höstas. Hoppas det blir fler milda vintrar framöver 🙂

 6. Jeg elsker kulene dine! (Noe kan ikke sies for ofte:) )

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑