Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Det här är jag mest stolt över

Torsdag 9 april 2015

Dags för nytt tema med Blommiga Fredagen. ’ Vad vi är mest stolta över i trädgården’

Hum, jag har inte världens grönaste fingrar och där jag bor består jorden mest av sand. Det hör man på namnet  ’Sandared’. Och jag är ingen samlare av rariteter eller gör om och bygger ut i trädgården hela tiden. Den är inte heller särskilt stor.

Så i mitt fall blir valet lätt. Designen är det som jag är mest nöjd med. Det låter kanske förmätet, tänker några. Hon som jobbar med trädgårdsdesign och allt och en trädgård ska ju aldrig bli färdig. Men här finns att göra ändå med underhåll och jag frösår en hel del blommor, ändrar något lite ibland. Jag är ensam  i familjen att sköta den och  jag har kommit till den åldern att jag vill inte ha mer, snarare mindre. Däremot vill jag ha en mysig insynsskyddad gård att vistas i på sommaren och en grön trädgård att se ut på inifrån  huset hela året.  Är den pålitlig och lättskött är det ett plus.

Vissa av mina egna inredningsdetaljer jag är extra stolt över,  lite ovanliga och karakteristiska för Feng Shui.

altanrundel

cementplatta

buxbom

tranavinterbild

augustikvall

 

innergard

sidogang

 

 

storarabatten

 

ortaland

barnbank

 

Och idag är jag stolt att jag är klar med vårbruket av trädgården. Här är krattat, förbättrat gräsmatta, gödslat och mulkat, klippt rosbuskar m.m. och så har jag börjat så grönsaker. Det känns tidigt för mig.

 

mulkat1

  Välkommen Våren!

Imorgon blir det 17 grader varmt.

Ha en trevlig helg!

Luna

 

 

 

 

 

 

17 kommentarer

 1. En riktigt vacker trädgård som du kan vara stolt över. Ha en skön helg!

 2. Så vacker trädgård du har ! Förstår att du är stolt 🙂 Trevlig helg !

 3. Din trädgård är helt underbar….där finns det mycket att vara stolt över…..=)

  Ha det bäst!

  /Ninni

 4. Så vacker trädgård! Det känns som det är en plats med mycket harmoni och genomtänkt. En plats att vila sina tankar och vara stolt över. Fin dag till dig.

  • lunasblogg

   10 april, 2015 at 17:19

   Tack, var och en skapar vi vår egen oas.
   Lycka till med din nya som du inte känner än.
   Luna

 5. Du kan var stolt över ditt verk det är så fint och jag gillar dina idéer idina planer.
  Ha en fin och skön fredag
  Kram Meta

 6. Tycker du får plats med så mycket i din vackra trädgård, lysande design!
  Trevlig helg
  Anette

 7. Jeg har skrevet det før, og skriver det igjen – jeg elsker kulene dine:)

 8. Du har mycket att vara stolt över där – det ser jag. Bra att jag läste om sandjord i Sandared. Gjorde en megasökning på bostadsobjekt i Västra Götaland häromdagen… Fanns något i närheten där som var lite intressant.

  Idag får vi en ljuvlig dag 🙂 Carina

  • lunasblogg

   11 april, 2015 at 20:22

   Tack Carina! Oj, letar du bostad i mina trakter! Kan bara säga att ska du leta, så leta västerut om Borås. Här är det nära till allt tom flygplats och det finns många sjönära pärlor längs vägen. Hoppas du hittar något . Då måste vi ses.
   Lycka till!
   ….. och du Rångedala nya plantskola är riktigt bra, om än inte med det jättesortiment som finns i Rångedala. Urdåliga Plantagen har fått en närliggande konkurrent.
   Idag var verkligen en ljuvlig dag/ Luna

 9. En mycket vacker trädgård! Spännandee växter och jättefin design.

 10. Utrolig lekre detaljer!
  I dag har jeg gjort omtrent det samme som deg 🙂 Kjenner godt til det å være den eneste i familien som holder på i hagen. Da må det være passe lettstelt. Og så må det være fint å se på innefra!

 11. Jag tycker du gör helt rätt som är stolt över din trädgård och dess utformning, den känns alltid så lugn och harmonisk.
  Kram Kristina

 12. Designen i trädgården är väl en sak så god som någon att vara stolt över. Det är ju ändå den som ligger i grunden. Det ser himla rogivande och härligt ut. Ha det fint!
  Varma hälsningar,
  Sofie

 13. Sååå duktig du är! Vilken inspiration! Får jag dela med mig av din bild med rönnsumaken om jag hänvisar till dig och din blogg? ☺️

  • lunasblogg

   21 april, 2015 at 08:17

   Tack Therese! Naturligtvis får du det, det är bara roligt.

   Ha en solig dag/Luna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑