Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Dimman i Lützen 6 nov… här idag

Månd. 6 nov. 2017

I morse kom den berömda novemberdimman över Sandared och  Viaredsjön, precis som när vår kung Gustav II Adolf (grundaren av  Borås ), stupade  i Lützen 1632. Därav allmän flaggdag idag.

Hos oss dröjde det fram till 11 halv 12 innan solen orkade igenom, men det blev trots allt en underbart fin dag precis som utlovats.

Jag var ute med mobilen för att invänta solens genombrott. Tjockast låg dimman över sjön så det gick inte att se över viken till mina barnbarns hus som annars.

det har varit mycket nederbörd också som synes.

Detta är inte sonens hus utan ett enplanshus som ska få en våning till. Ser ut som ett palats fast i plastväv.

I trädgården kom ljuset smygande…

för att sedan explodera och ge liv åt min Acer Griseum

svårt att se vad som är höstlöv och vad som är avflagnad bark för färgen i motljus är densamma

det låga höstljuset får även annat avdankat att framträda också utan höstfärger och i halvskugga …

t o m kryddor och mangold på köksverandan får en annan lyster… Me like.

Ha en bra vecka! Imorgon blir en annan solig dag!

Luna

 

0

10 kommentarer

 1. Luna! Helt magiska bilder. Jag bara älskar dom. Har tittat flera, flera gånger. Jag älskar när solen bryter igenom dimma. Det händer inte så ofta men när det händer … Bild nummer fyra är makalöst vacker. Solen som bryter igenom och speglar sig försiktigt i vattnet. Bryggan som nästan ser ut att sväva i luften. Och allt vackert inramat med den naturliga växtligheten.
  Bilden på din Acer Griseum är också magisk. Man ser att dimman fortfarande försöker hålla greppet i bakgrunden men solen vinner sakta kampen.

  Tack för en underbar bildserie! Hoppas du har en skön dag idag också med solsken. Här skiner solen för fullt, morgonen var kall men skön. Snart ska jag ut på en eftermiddagspromenad.

  Kram Anita

 2. lunasblogg

  7 november, 2017 at 19:53

  Tack snälla Anita! Ja, igår efter helgens gråväder väntade jag verkligen på solens genombrott. och det blev det, likaså idag efter en mycket kall natt och lite dimma då med. På Insta idag la jag upp en bild på hur viken ser ut med klaraste solsken, stor skillnad mot gårdagens förmiddag. ( på bloggen högst upp i högerspalt ligger de senaste fotona alltid.)
  Tack dagen har varit fin men det känns att det är november nu.
  Ha det gott
  Kram Luna

 3. Dimma har något både magiskt och skrämmande – allt i ett – beroende på hur tjock den är. Som fotoobjekt är den lysande 🙂 Underbara bilder över sjön och jag gillar bryggan som lagt sig till ro utan besökare. Kanske vemodigt men jag tycker det är skönt,

  Kram, Carina

 4. Tjusiga bilder! Gillar de där speciella förmiddagarna när man med kameran får följa ljusets skiftningarna när solen bryter igenom.
  Trevlig helg
  /Anette

  • lunasblogg

   11 november, 2017 at 11:02

   Tack ja. Det gäller att vara uppmärksam på naturen och årstidens skiftningar. Då finns inget tråkigt väder….bara annorlunda
   //Luna

 5. Dimman kan verkligen skapa magiska ridåer.
  Mycket vackra och stämningsfulla bilder!

  Trevlig helg!
  Birgitta

 6. Mystisk tåkestemning hos deg i dag. Ja, det sparsomme novemberlyset er gull når det kommer!
  Ha en fin helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑