Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Din personliga Feng Shui för Apans år 2016

Onsdag 30 dec. 2015

Är du nyfiken på hur ditt år ser ut enligt Feng shui? Läs hela mitt inlägg här.

Du kan också jämföra med året 2015 i länken nedan.

8 febr. 2016  lämnar vi Fårets år bakom oss och går in i Apans år som pågår till 27 jan. 2017.

Unknown

Det blir ett starkt yangår med mycket eldenergi som bådar gott för oss, även om vår livskraft inte är den bästa…… Men turen kommer till oss alla ändå. Stor skillnad mot förra året, då många drabbades av oflyt och ohälsa.

En apa är  morsk, alert och kvicktänkt och vill gärna härma människan. Apan har lätt för att lära och komma på nya idéer. Hen är självständig och hjälpsam och brukar födas i familjer som tar väl hand om barnen. Vill hela tiden prestera och förbättra sig själv, ger sällan upp och lär av sina misstag.

Enda svagheten apan har är att hen inte kan sätta stopp och apan kan ibland förarga vänner och kollegor. Men apan är vare sig långsint eller lättretad.

Så kan vi se på kommande året.

I år regerar matriarkatet, dvs kvinnorna blir starkare än männen.  Kvinnor kan kontrollera svåra situationer och bidra till större effektivitet och bättre säkerhet, hitta nya möjligheter och våga ta sig an nya områden. Män i maktposition får lägre förtroende, vilket kan skapa irritation och grälsjuka.  Det blir ett år med stora svängningar i maktposition.

Världsoron som började förra året kommer att fortsätta. Den kan kristalliseras för var och en. Världen fortsätter att krympa och vi blir mer sammanlänkade än någonsin.

Första 6 månaderna kan få irrationella utfall inom politik och företag, likaså lite i familjen.

Vattenelementet blir svagt i år. Så det blir nog till att vattna i år.

Alla nyanser av rött blir dominerande, både abstrakt och konkret.  I vanliga fall timida personer kan lätt se ’rött’ och käbbla emot, men det blir ett färgstarkt och händelserikt år.

Här kan du se hur året blir för dig. Är du osäker på vilket djur du är född i se tabellerna nedan. Där ser du även vilket element som var rådande på jorden det året. Är du tex född under ett eldår får du  flyt i år. Obs män och kvinnor har olika turnummer, även om vi påverkas av årets energi blir det aldrig riktigt lika för män och kvinnor. Vårt eget element styr vår inre kraft.

Här en kortfattad resumé av de 12 djurkaraktärernas förutsägelser.

RÅTTAN  får ett spännande  och progressivt år med starkt självförtroende och energi, men kan vara sårbar inför oärliga personer

OXEN  får ett utmanande men spännande år trots att  energin är neutral och den råkar ut för vissa motgångar

TIGERN  har låg själslig kraft och livskraft, men har stöd från andra och turen på sin sida.

KANINEN har också utmärkt tur och framgång, trots låg livskraft och inre energi. Kaninen bör vara extra försiktig och förutseende.

DRAKEN får ett minnesvärt år med stora framsteg, trots att energin är  neutral

ORMEN som är hemlig vän med apan får en särskilt stor tur med investeringar och förstärkta relationer

HÄSTEN har en stark egen energi som transformerar positiv energi och trender

FÅRET får ett avundsvärt bra och jämt år med bra flyt och positiva vibbar. Enda smolket i bägaren kan vara avundsjuka från vissa personer.

APAN får ett bra och tursamt år trots svag inre styrka. Tänk på hälsan.

TUPPEN får ett minnesvärt succéår trots svag livskraft. Satsa på förstärkt networking.

HUNDEN gör utmärkta framsteg under förutsättning att den har kontroll över humöret och den inre vitaliteten. Lite välgörenhet lämpar sig också i år.

GRISEN är en av dem som får mest tur från himmel och jord. Enda smolket i bägaren kan vara på det emotionella planet.

*

Råtta, Gris, Orm och Häst är de som får bäst  livsenergi och själslig balans varpå minst stress.

Oxe, Drake, Får och Hund får neutral vitalitet, men gynnas ändå och är kapabla för varje ny utmaning.

Tiger, Apa, Tupp och Kanin får svag livskraft och sämre självförtroende. Drick vatten,  vistas vid vatten och ta hjälp av stödjande personer.

*

Här kan du jämföra med året som gick!

Här kan du se vilken djurgrupp du tillhör i någon av tabellerna.

kuanummer

kua_2

kuna_3

Varsågod lite annorlunda och trevlig läsning.

GOTT NYTT ÅR!

 Luna

11 kommentarer

 1. Hej Luna! Det är alltid så roligt att läsa dina inlägg om feng-shui. Det ser ju lovande ut för oss ”drakar”. Eld …. kan det bli en het sommar? Gott slut

  • lunasblogg

   30 december, 2015 at 15:49

   Gott slut själv! Jag minns att du skulle få ett tufft år, men nu kan du se framtiden an.
   Kram Luna

 2. Intressant.
  Trumslagpojken

 3. ÄNTLIGEN är det dags för kvinnorna att få större makt . En förutsättningen för att få balans på det här klotet. Tror att ALLT skulle sett annorlunda ut om kvinnorna haft makten istället för männen men nu kanske det finns en chans ändå !
  JA – är född i eldtecknet och det ser ju fint ut för 2016 även om Apan är lite svag när det gäller hälsan, får tänka på det där med vattnet.
  Ha det så gott Luna och Gott Nytt trädgårdsår !
  Kram/Isa

  • lunasblogg

   30 december, 2015 at 16:43

   Ja, det känns bra inför nya året och en kvinnlig apa som du vet vi ju är speciell. Se bara på Astrid Lindgren.
   Gott Nytt till dig också och kram
   Luna

 4. Ser fram emot 2016 som tydligen ska bli spännande år för mig, råtta som jag är! Önskar dig ett fint trädgårdsår och ett riktigt Gott Nytt År! Kram Merja

 5. Alltid spännande att läsa dina Feng Shui -inlägg. Fast för mig som kanin var det ju inte helt bra, fast lite ändå om jag läser din text där det står att kaninen har utmärkt tur och framgång trots låg livskraft och inre energi. Det är väl det förbaskade knät som spökar förstås. När det gäller att dricka mycket vatten så gör jag det redan. Och så får jag sitta oftare vid dammet och lyssna på porlet. Uterummet blir varmt under sommaren så där behövs mycket vatten. Nu ska jag titta på din årskrönika!

  Önskar dig ett gott slut på 2015 och ett Gott Nytt 2016!

  Kram Anita

  • lunasblogg

   30 december, 2015 at 17:52

   Jag tror nog du lever så hälsosamt som man kan och har en god inställning till livet. Synd att knät spökar än.Din man får vattna i år.
   ta hand om dig detta 2016
   Gott Nytt och kram Luna

 6. Ser inte så bra ut för oxen och tur vågar jag inte lita på. Det kanske blir att streta på av ren envishet, dock är det mesta relativt har jag märkt.
  Gott slut och gott nytt
  Anette

 7. Intressant, gillar ju eldiga färger. Året ser bra ut för min del, ser fram emot det.
  Kram Kristina

 8. Uppstarten eller startsträckan har väl börjat ungefär som året ser ut att bli. Nåja… vissa år är det skönt till och med bra att ta det lugnare 🙂

  Kram, Carina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑