Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Drömmar och visioner med Blooming Friday

Fredag 8 januari 2016

Hej igen, alla ni som följer  Blooming Friday. Nu är det ny termin hos Bland Rosor och bladlöss igen. Visst har det varit många jullediga dagar med vinterväder och kyla, så nu längtar vi nog lite till mans efter blommiga inlägg.

DSCN6655

 

Denna vecka är temat  ’Drömmar och  visioner för 2016.’  Jag är ingen drömmare, men jag kan längta mig bort till sydliga nejder så här års, för det dröjer länge,länge tills det är vår. Under tiden njuter av mina kvardröjande amaryllisar.

Jag är nog mer  en visionär, jag kan föreställa mig hur det kan se ut och jag tror att Feng Shuis förespåelser har rätt, (läs Här och Här) Att vi får ett soligt och varmt blomsterår med söta mogna bär, friska knubbiga grönsaker, sköna utesittarkvällar, en  mild vår, bra väder för att måla utomhus men mest av allt önskar jag  att höftledsoperationen ger mig ett nytt liv så att inte trädgården förfaller och vi får flytta.

Usch, så drastiskt ska det inte bli. Det skulle inte övriga familjen gilla. Får jag det flyt som är förutsagt, då kommer det hända grejer. Då ska det byggas ny altan med ’orangeri’ obs! en  dröm men som kan vara svår att få övertalad dock,  kanske  blir ny altan bara…….(Måste lista ut en taktik). Mer husrenovering som inte hanns med förra året. Vattningen i trädgården bör lösas på ett bättre sätt, detta förutsagda eldens år.  Det nya jag satte i höstas ska ta sig fint, kortlivade skräpande  blommor typ dagliljor ska bort, mängden av stjärnklocka och nävor minimeras och ersättas av roligare sorter. Jag ska bryta av mot mina färgteman och bli mer opportunistisk. En flaggstång ska upp. Grindarna vet jag inte än, kanske.

sorabatt3

Den som lever får se. Vintern innan dess har jag dock bestämt att ta det lugnt, inte så en massa utan köpa färdigt. Förenkla livet runt mig. Inte planera fler rabatter, men inte heller lägga igen några. Här är bra balans nu. Inte sitta så mycket vid datorn utan göra andra oväsentligheter som  att läsa , lägga pussel, brodera. Ta tid för träning och social samvaro, leka och göra saker med med mina barnbarn som jag brukar.

Det känns som det kan bli ett bra Apans år.

Trevlig helg Alla!

Luna

 

0

10 kommentarer

 1. Vilken vacker amaryllis! Och många planer. Jag håller tummarna för att din höftoperation blir lyckad och att rehabiliteringen går fort. Ett orangeri, det låter inte alls fel. Du får tänka ut en övertalningsstrategi 🙂 Ska bli spännande att följa ditt nya opportunistiska år 🙂

  Önskar dig en fin helg!

  Kram Anita

 2. God Fortsättning, låter underbart. Blir lite väl mycket tid framför datorn det håller jag med om. Vilken vacker trädgårdsbild, skulle verkligen behöva ”rensa” upp jag med. Behöver hitta växter som passar och gör det lite enklare.

  Ha det gott, kram Ewa 🙂

 3. Så bra det låter, jag tror också att 2016 kommer att bli ett toppenår! Hoppas du får en snabb tid för din höftoperation! God fortsättning och ha en skön helg! /Lotta

 4. Vilken vacker amaryllis bild.

  Lycka till med operationen och att rehabiliteringen går fort.

  Trevlig Helg

 5. Å, den våren og sommeren har jeg tro på 🙂
  Orangeri, du…
  Ja, jeg kjenner også at jeg har nådd et balansepunkt når det gjelder antall planter og bed.
  Lykke til med operasjonen. Det blir nok bra!

 6. Apans år… låter spännande och med de förutsägelserna dessutom 🙂 Då behöver jag också fixa bevattning för att springa med slang eller vattenkanna är inte min starka sida.

  Vi håller tummarna för flyt och att operationen blir av på en så bra tid det går. Jag ska göra en liten operation i handleden men den ska förhoppningsvis ’bara’ ge 4 veckor med icke belastning. Den stora har vi lagt på is så länge.

  Kram, Carina

 7. Orangeridrömmen delar vi, det har vi konstaterat några gånger tidigare. Hälsan är alltid viktigast, det är en nödvändig förutsättning för trädgård och hus. Även det du skriver om balans känner jag igen mig i, jag tycker inte heller att jag behöver göra stora förändringar. Flyttkarusell blir det varje år, växter går ut, nya ska in, det hör till.
  Jag är också less på mina dagliljor, samtidigt gillar jag dem för deras tidiga grönska och förmåga att lyfta lökväxter. Jag har en hel rabatt och jag har lagt ner en förmögenhet på att införskaffa dem, så jag är kluven.
  Tjusig amarillys !
  Ha en bra helg!
  Marta

 8. Det låter som att Apans år kan komma att bli ett bra år! Ta vara på dagen och njut så mycket som går. Det tycker jag är ett bra motto 🙂
  Önskar dig en skön kväll!
  Katarina

 9. Det låter som en bra plan för 2016. Ja det vill till att vara lite taktisk när man ska förverkliga projekt som resten av familjen kanske inte tycker är så enastående som man själv 😉 Hoppas det löser sig på ett bra sätt!
  Ha en fin kväll!
  /Gunilla

 10. Supersnygg amaryllis! Orangeridrömmen hoppas jag blir verklighet, om inte nu, så senare. Och så håller jag tummarna att operationen ger dig kraft tillbaka att trädgårdera mera!
  Kram Kristina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑