Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Drömmar om rosa

Torsdag 28 april 2016

Idag är temat ’drömmar om rosa’ i Blommiga fredagen.

( Du som redan fått min version. Obs! Datastrul, men här kommer rätta inlägget utan dubbelbilder och med lite annan text.)

Jag drömmer mig fram till slutet av juni när sommaren är som bäst och ändå ligger där ändå en evighet av frodig grönska framför oss.  Vädret har stabiliserat sig förhoppningsvis och frostnätterna är definitivt borta och då vilar hela trädgården i ett rosa skimmer.  Varje dag är en gåva av överflöd och humlesurr. I år drömmer jag extra mycket om den tiden för då får jag äntligen släppa kryckorna efter höftledsbytet.  Då inträder min rörelsefrihet igen, om än något begränsad .

Då blommar den gamla namnlösa släktpionen

pion2

och alla aklejor….

aklejor2

akleja

rosor  slår ut (Ghislane de Feligonde)

feligonde1

fler rosor (Summerwind)

rosavitt

Frösådda sommarblommor som rosenskäror

rosenskara

sorabatt3

 

Ja, det kan bli mycket bilder på rosa, men just nu denna fortfarande gula tid har jag inte så många rosa blommor, bara lite lungört, fagertrav, backsippa och hybridkejsarolvon.

IMG_0438

IMG_0372

IMG_0420

( Och för dig som följt min höftledsoperation kan jag säga att det gått en månad nu, har mindre ont, jag har blivit av med bandaget, rör mig bättre, upphört att ta spruta varje kväll mot blodpropp, kan klara lite mer som att stå en kort stund och laga mat, sitta på en barstol och stryka lite tvätt. Trädgården då? Nej …. förutom att jag försökte rensa lite i en pallkrage bland rädisor, sallat och dill, häromdagen, men tappade snart griptången och så var det roliga över)

Vill du läsa mer om ämnet rosa drömmar gå in på Bland rosor och bladlöss.

Ha en bra valborg i kylan!

Kram Luna

0

8 kommentarer

 1. Även här är midsommartiden en favoritperiod!
  Önskar god rehabilitering oxh en fin varlborgshelg!
  Laila

 2. Skönt att höra att det går framåt med höftoperationen. Och tänk vilken härlig tid det är när du får slänga kryckorna. Och lungört, fagertrav, backsippa och hybridkejsarolvon är inte fel det heller. Såg att min lungört börjat blomma så smått också. Hos mig är ju allt väldigt sent och i år senare än vanligt då det varit väldigt kallt en tid. Men idag var luften inte lika isig som den varit de senaste dagarna och nu letar sig till och med solen genom molnen. Rosenskära har jag sått för första gången men inte en rosa utan en gul vid namn ’Xanthos’.

  Önskar dig en fin helg!

  Kram Anita

  • Tack Anita! Ja våren är verkligen kall, så nu får det gärna vända. Jag har också sått den gula Xanthos skäran, i år, fast den borde komma i bättre jord och större krukor snart. Hur det går vet jag inte än.
   Trevlig helg till dig också
   Kram Luna

 3. Underbara bilder, jag älskar verkligen rosa pioner! /Lotta

 4. Så mycket fint att se fram emot, och din Pion är helt underbar.
  Ha en fin helg /Marika

 5. En fin kavalkad med bilder på rosa blommor! Gillar speciellt Rosenskäran.
  Må så gott!

 6. Mycket vackert du visar. Önskar dig en god bättring!
  /Birgitta

 7. Personlig tänker jag om krukan och ett minne av någon som tog sig tid 🙂 Inte såå mycket rosa här just nu heller. Men det har börjat komma fler och snart ännu fler. Underbara rosa sommartoner som du har visat.

  Kram, Carina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑