Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Efter blåsten i Björvikskogen

Lördag 2 februari 2013

Vad är det som ligger på sjön, frågade jag mig häromdagen, den första dagen då det kändes lite som vår i luften hos oss.

bild

Det hade slutat blåsa och regna och det var sol och bara två minusgrader och jag kunde gå i skogen, den vackra Björvikskogen utan att halka. Vid denna del av sjön  är skogen vacker och välskött,  som en Japansk naturpark. Den sköts av den privata vägföreningen som sonhustrun är ordförande i sedan ett par år, och det är speciellt en äldre herre som  vårdar den nästan dagligen. Han röjer sly, gräver avrinningsdiken, förser skogen med grusade och dränerade gångstigar, bänkar och bord, grillplatser, rhododendron, irisar och spireor som blir över från hans trädgård. Fantastiskt att det finns eldsjälar som ger sådant värde åt kommunens åsidosatta marker. Men vad är det som ligger på den söliga isen? Den finns där idag också men nu har isen frusit till igen.

bildbildbildbildbildJo, en båt som slitit sig, upp-och nedvänd på isen

bild

0

5 kommentarer

 1. Åh vilken underbar natur att vandra i och speciellt på den smala skogstigen, den blir min favorit.
  Kan riktigt känna moss- och grandoften!
  Ha en skön söndag och kram från Singapore!

 2. Underbara naturpark att vandra i, och min favoritvandring blir den lilla skogstigen på bilden.
  Kan riktigt känna moss- och granlukten!
  Kram från Singapore och regnskogen/ Annelie

 3. vilket fint promenad område
  tänk att det finns sånna eldsjälar
  ha det så bra
  maggan

 4. Härligt med naturområden som någon bryr sig om. Det märks ju verkligen när man rör sig på marker som är skötta. Trivsamt.

 5. Ann-Marie Hall

  4 februari, 2013 at 10:20

  Håller med dig att det är en vacker park att vandra i. Går där många gånger per vecka och följer årstiderna. Pratar även med den äldre herre som sköter området och ger honom många fina vitsord på hur han sköter om parken. Skönt att höra att det var en båt på isen. Vi gick där igår till Sjöhagen och trodde att det var en bil!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑