Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

Efter värmen kom skyfallen, därefter hösten

Hej! Dags igen att ge ett livstecken.

Nu har vi gått in i ytterligare ett par faser av säsongen. Med värmen som var i augusti har man varit lat och tagit trädgården med ro. Ett stilla förfall som hör sensommaren till har infunnit sig. Dessutom har jag inte haft någon superenergi i år p g a vissa ålderskrämpor och sviter av borrelia. Jag har gjort det viktigaste och knappt det, men med det varma vädret som varit har det varit förlåtligt.

Den 19 aug. vände vädret och åskregnen höll på ett par dagar för att sedan övergå till riktigt kalla nätter och friskare dagar. Så nu känner jag mig piggare har faktiskt jobbat både åt mig själv och andra med konsultation ( trots att jag inte skulle) och ändå kunnat sitta i solen lite då och då. Det gör jag sällan numera.

Trädgården känns nu alltmer höstlik med tät fuktmättad luft och ibland dimma. Frukost utomhus lockar inte längre, men tittar solen fram gärna en fika på dagen. Även om det inte blommar som på försommaren kommer en del del igen medan de höstblommnade just har startat. Hösten brukar normalt vara en bra tid att fota trädgården även om den är rufsig och tät. Nu är den extra rufsig. Ska justera en del, dra ifrån och lägga till.

Vi har fått klippt de kubklippta naverlönnarna på framsidan med trädgårdshjälp som skaffat en vinkelsax och även rensat ur ett igenvuxet äppleträd som tyvärr både det och vårt andra träd har angripen och ruttnande frukt som trillar av. Är det inte det ena så är det det andra.

Jag har städat opp på vår sida bakom köksträdgården, ( grannen har tagit ned en stor insynsskyddande buske för storrenovering av hus och tomt och det är minst sagt rörigt att se, så nu kommer vi bygga igen lite av de öppna rutorna i planket utan att förlora alltför mycket ljus.) Hoppas september blir fin när vi ska måla.

Jag tror aldrig vi haft så mycket färska bär att äta varje dag som i år, sonen har även gett oss blåbär från skogen ett flertal gånger.

Sommaren har ju annars varit en sommar då vi saknat inget och allt, med både närvaro och frånvaro, som en av mina Instavänner skrev. Har nog aldrig läst så mycket som i år, även promenerat, men inte umgåtts.

En sommar jag blev extra glad när en dag man kände sig trött och vankelmodig plötsligt utan orsak kommer en god vän med en gul gladiströja till mig med texten ’And into the Garden I go to lose my mind and find my soul’ Att bli påmind om att vi är fler i riskgruppen som känt att äga en trädgård har räddat oss i år.

Som vanligt länkar jag till Trädgårdsfägring!

Trevlig helg alla!

3+

8 kommentarer

 1. Verkligen perfekt tröja! Visst har trädgården varit räddningen i år, med eller utan rufs.
  Allt gott
  /Anette

 2. Hej, härligt att se bilder från er fina trädgård. Ja i dessa coronatider är jag glad att ha en trädgård att vara i. Dessutom att kunna skörda grönsaker och bär. Ha det bra båda två.

 3. Det är helt underbart att pausa på vägen hit eller dit och plocka en näve bär eller två. Här blir det vilda hallon och björnbär. Vissa delar i trädgården är på topp just nu – framförallt planteringarna i ett soligt och torrt läge.

  Ha det gott! Carina

 4. Vilka härliga färger och former du har i din trädgård. Ja för oss med små barn har trädgården varit extra uppskattad under Corona-isoleringen (bor i Danmark där hela landet i stort sett stängde ner).

 5. lunasblogg

  1 september, 2020 at 19:41

  Tack snälla du! Ja i Danmark har ni nog känt av Corona än mer än vi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑