Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

En annan tid är här – vintertiden

Lörd. 21 nov. 2015

Undrar vad denna dag har att erbjuda, tänkte jag i morse.

DSCN6326

Minus sex grader ute, ishala gator och jag som ville åka till Bjertorps slotts julmarknad. Synd men maken vägrar sätta sig i en bil på de farliga vägarna. Det finns inte mer att göra i trädgården, huset behöver visserligen städas, men har ingen lust än och adventspyntet är för tidigt.

Så såg trädgården ut igår:

luna11

Idag är en annan dag:

DSCN6313

DSCN6320

DSCN6323

DSCN6324

Denna vecka har varit lugn, men ödesmättad p g a allt som hänt. Egentligen skulle jag varit nyopererad med ny höftled nu, men förkylningen satte stopp. Så det är som vanligt. Jag är inskränkt i mina förehavanden på grund av det onda, och jag längtar efter inspiration. Det får jag av mina barnbarn. De står för ljuset och godheten. Denna bild togs framför barnprogrammen en kväll i veckan.

barnbarn_tv

Just nu är de inte här och jag fotar rimfrosten genom fönstret istället. Gårdagens färger har förvandlats till isgrått, som stannar kvar. Himlen kunde först inte bestämma sig för vilken färg den skulle ta.

DSCN6322

DSCN6309

Det blev en fin dag idag med halvsol, minusgrader och ingen snö i sikte .

DSCN6319

Have a nice november day!

Luna

0

9 kommentarer

 1. Peter Söderberg

  21 november, 2015 at 13:10

  Hej, härliga bilder och jag kan se en viss likhet mellan son och pappa Oskar! Här i Varberg har det också varit frost men nu lyser solen vilket vi så gärna behöver. Ha en trevlig helg och hälsa J och övriga familjen. Kram Marie Anne & Peter

  • lunasblogg

   21 november, 2015 at 16:46

   Det är mycket i hans aura, vilja och minspel som är pappa Oskar. Att gå sin egen väg och utforska världen. Barn är spännande att följa.
   Hälsa M
   Kram Luna

 2. ”Inte mer att göra i trädgården” Oj, oj, oj, tänker jag om jag ändå varit i den sitsen. Alldeles för mycket kvar att göra här helt enkelt. Tråkigt att du fick skjuta upp operationen, hoppas de får ny tid snabbt.
  Så fina bilder. Här började dagen alldeles färgsprakande, för att fem minuter senare bli ganksa grå, trist, men krispig. Nog som hos dig ungefär. Har dock inte hindrat ett par timmars pyssel med kransar och ris.
  Allt gott
  Anette

  • lunasblogg

   21 november, 2015 at 16:50

   Så hade det nog varit för mig också om jag inte hade haft press på mig tidigare att bli klar. Nu är det rätt skönt när allt ändå är stenfruset.
   Lite pyssel med kransar har jag också gjort fast inomhus.
   Fortsatt trevlig helg
   Luna

 3. Så fin trädgården är lite frostnupen. Framförallt kloten, lite speciellt när det städsegröna blir lite sockrat. Hoppas att du kryar på dig snart och snabbt får en ny tid för operation! Kram Merja

 4. Vad tråkigt att du inte fick göra din operation. Hoppas verkligen att det snabbt går att få fram en ny tid och att du då är friskare. Oavsett om det är möjligt att gräva eller inte så vill man ju vara frisk. Supersöta barn-barn du har!

  • lunasblogg

   21 november, 2015 at 16:57

   Åh tack!
   Det går rätt bra när jag inte anstränger mig. Värst är det att ta i och vara igång länge. Man anpassar sig.
   ha en bra fortsatt helg!
   Luna

 5. Hej Luna !

  Vilken fantastisk vacker trädgård du har med häckar och klot och en tydlig struktur. Den har allt det som min saknar. Jag slukar dina bilder och inspireras !
  Ha det så gott och var rädd om dig med höften !
  Kram/Isa

 6. Vilken vacker vinterträdgård och fina barnbarn! Snyggt med rimfrost och kyla som färgar novemberhimlen röd.
  Kram Kristina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑