Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

En hjärtevän har gått ur tiden

Tisd. 20 juni 2017

Foto: Husse.

I morse levde vår katt, när vi var hos veterinären. Det var den mest coola kärvänliga katt man kan tänka sig, även om han sista tiden varit avmagrad och trött.

 Nu är han i katthimlen och vårt hjärta sörjer djupt.

Vad hände då? Jo, blodproverna visade svår diabetes och veterinären rådde oss att han fick sluta här och nu. Något annat hade varit egoistiskt, arbetsamt och kostsamt.  Han blev 14 år gammal.

Han var en riktig charmör, har aldrig haft en katt som spunnit så högt och mycket jämt och som varit så snäll med småbarn.

En riktig sällskapskatt.


Sista tiden har han dock mest legat, druckit vatten och kissat. Ätit har han dock gjort mycket, så det var det som gjorde oss fundersamma att han bara blev magrare och magrare. Och vår förra katt blev ju 21 år gammal, så 14 år skulle väl inte vara någon ålder. Är man 14 år och katt så är man gammal sa veterinären.

Askan kommer vi strö ut i hans älskade trädgård så som  vi gjort med den förra katten.

Tomheten är och förblir stor, men minnena är underbara.

 Nu kanske vi inte skaffar någon mer katt.

0

15 kommentarer

 1. Peter Söderberg

  20 juni, 2017 at 12:42

  Vårt djupa deltagande, han var en riktig gentleman som vi minns honom liksom sin företrädare. Han kollar nog ner på sin trädgård från sin katthimmel. Ha det så gott och vi tänker på er. Kram Majan & Peter 😘😿

  • lunasblogg

   20 juni, 2017 at 14:18

   Tack. Du och Majan är ett riktigt gentlemannapar också som kommenterar och bryr sig.
   Kram hälsar Luna och Joe

 2. Jeg føler med deg! Det gjør så vondt å miste dyrene sine. Katter og hunder lever så kort i forhold til oss. Jeg har to katter, og hver gang en dør må jeg bare ha en ny katt for å døyve sorgen. Minnene består likevel. Det er jo så hyggelig å ha katt selv om en vet at de en dag dør.

  Trøsteklem fra Marit

  • lunasblogg

   20 juni, 2017 at 22:17

   Tack Marit! Jag trodde i min enfald att jag skulle ha lärt mig hantera sorg efter vad vi varit med om i denna familjen men ändå har vi en sten i bröstet.
   Kram Luna

 3. Oj, så sorgligt! Men om han var så sjuk så var det rätt av er. Djur ska inte lida tycker jag. Så fina minnesbilder du visar. Nu har han det bra i Katthimlen. STOR kram från EL

 4. Usch så tråkigt beslut att behöva fatta. Tänk att logik och känslor är helt olika. Logiskt att han får sluta utan mer lidande men känslan av tomhet finns kvar. Min dotter har en katt som inte mår 100. Katten är väldigt allergisk och det är läskigt när hon kliar sig så det blöder.

  Kram, Carina

  • lunasblogg

   20 juni, 2017 at 22:07

   Tomhet och tungsinthet ja i denna vackra tid. Tack för kommentaren. Kram Luna

 5. Kramar till er. ♥
  Så tråkigt att mista sin fina, fina kattvän.

 6. Men åh, så sorgligt! Det är ju det mest jobbiga man måste vara med om som djurägare… Även om hjärnan säger att man skall göra det, så är det ändå så svårt… Men ni har fina minnen av honom förstår jag, han var ju jättefin!

  Tröstekramar! ♥
  Gunilla

 7. Så tråkigt, man känner verkligen för sina djur. Vi har också haft katt som vi fått avliva. Det är många år sedan nu men vi pratar fortfarande om katten ofta.
  //Helene

 8. Åh Luna så sorgligt. Jag förstår så väl att ni har sorg i hjärtat efter er fina katt. Bilden på dig och katten är så fin. Den säger så mycket. Jag har själv haft sorg efter husdjur och vet hur det är, hur saknade dom är, hur tomt det blir. Det var nog ändå bäst för honom låter det som. Och ni fick ändå 14 fina år tillsammans med honom.

  Varma kramar
  Anita

 9. lunasblogg

  21 juni, 2017 at 15:38

  Tack Anita! Snoddas var väldigt speciell eller rättare sagt det är kanske alla djur som man är fäst vid. Trodde inte tidigare att han skulle drabbas av sjukdom eftersom han var så stark och muskulös. Men hörde nu att det är stora katter som kan drabbas av diabetes 1. Allt har dock en mening på något sätt. Grannens två katter tar nu tillfället i akt att ta över domänerna och vår trädgård helt. De är här med mig i trädgården och sover inomhus. Förut har de haft lite respekt för Snoddas, även om han aldrig gjort dem något.

  Kramar Luna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑