Välkommen till

Luna Eks trädgårdsblogg!

En påskhelg går fort.

Hade tänkt önska glad påsk, men tiden rann iväg. Det finns mycket annat som lockar så här års, nu när vi har fått sommarvärme och allt. Helt underbart, fast lite konstigt känns det med konstant torka och solsken från en molnfri himmel dag efter dag. Blir det en lika torr sommar som förra får man nog hålla odingsivern i schack så man inte tröttnar. Det är lite si och så med orken i år efter det vi gått igenom. Ändå är man så glad för att ha en trädgård och att naturen vaknat till liv. För varje dag har det hänt något nytt på växtfronten.

Veckan som gick var lika händelserik som senaste tiden, med både positiva och mindre positiva inslag. Det positiva var olika umgänge i lugn och ro. Det mindre positiva var besked om cellgiftsbehandling i 6 mån. för min man. Det påbörjas den 29 april, 4 tillfällen i månaden. Men tack för alla hälsningar, fina blommor och presenter. Det gläder oss båda.

För övrigt har jag satt resten av potatisen och löken, fått ut alla övervintrande krukor, skolat om lite smått, slängt minipåskliljor, vattnat så klart, satt ut tulpaner och rosor jag haft i krukor i vinter, rensat häcken och lagt ut täckbark, satt upp bägge drivhuskåporna för att skydda för stark sol, tvättat altangolven och fått upp utemöblemanget. Där har vi kunnat avnjuta måltider och fikastunder i solen.

Ha en trevlig vecka!

Luna

0

2 kommentarer

 1. God morgon Luna!

  Jag läste ditt inlägg för ett par dagar sedan men hann inte kommentera då. När jag såg din översta bild så utbrast jag … ”våren”. För du har på pricken fångat känslan med den tidiga vårgrönskan och den ljusblå vårhimlen som ses spegla sig i vattnet.
  Jag är så glad att ni, förutom trädgården, har natur och vatten så nära er och kan ta härliga stärkande promenader.
  Ni verkar haft en skön påsk med härligt umgänge med nära och kära. Vilken ljuvlig påskbukett förresten.
  Det varma vädret fortsätter. Idag spås 22 grader här. Lite regn skulle inte skada.

  Ha det nu så fint i er vackra trädgård och njut av sköna promenader! Sänder också en extra hälsning till maken inför den stundande behandlingen.

  Kram Anita

 2. lunasblogg

  28 april, 2019 at 09:47

  Tack Anita! Här kommer ett sent svar till din trevliga kommentar. Det verkar som tiden vid datorn bara blir kortare och kortare och veckorna går fortare och fortare. Eller också är det åldern. Ja buketten du ser här bestod av 40 st tulpaner i många färger samt rosa videkvistar + fyra stycken små påskprydnader i form av kaniner och påskkärringar på ståltråd. Så många tulpaner har vi inte fått av en och samma tidigare. Då först ser man vilka som är ens verkliga vänner.
  Nu har jag hunnit göra ett nytt inlägg om regnet som äntligen kom och gav våren en extra skjuts. Ska liksom du försöka fånga våren bättre på bild nu när det inte är så dammigt längre.
  Maken hälsar och tackar och önskar en bra vecka.
  Kram Luna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras

*

Upp ↑